Žádné alergie!

Hlavní Zranění

Hlavní věc není, aby se dostal do falešné! A vypadá to hodně. Jednou hodně zpětné vazby, že lidé nemají účinek nebo nos. V USA je ještě úžasnější...

2 years, 4 months ago Tamforstorn

Dlouho jsem byl tak dobrým odborníkem na antialergické léky, že sám můžu téměř poradit. A pokud není divné v lékárnách hodně dobrých peněz. Proč jsem v...

2 roky, 10 měsíců ago Prevaids

Používám sprej déle než dva roky. Velmi se mi líbí, že nemá žádný zápach a téměř žádnou chuť. Dlouhou dobu trpím alergickou rýmou, více než 10 let. Během této doby jsem se snažil...

2 years, 10 months ago Tarrest

Alergodil-drahý (to stojí za to) je německý lék, který pomáhá vyrovnat se s příznaky alergie velmi dobře. Používám ji již 8 let, funguje to okamžitě, vedlejší účinky...

3 roky, 1 měsíc ago Closse

Trpím alergickou rýmou, rozhodl jsem se vyzkoušet anti-histaminový sprej „Allergodil“, neudělal dobrý dojem, protože za prvé se ukázalo, že je to drahé (vzhledem k tomu, že...)

3 years, 2 months ago Thesenfendarn

Má dcera má alergickou rýmu, kýchání atd. Doktor Lor nám předal tento lék. Není levný. Pshikali dvakrát nebo třikrát denně. Láhev je určena pro 60 dávek. Jednal...

3 roky, 2 měsíce ago Mastirm

Moje dcera měla často rýmu, ale nějak jsem tomu nedala žádný význam, no, je hloupá, všechny děti ve školce jsou nemocné. V důsledku toho jsme se dostali k alergikovi a zkontrolovali, ukázalo se, že byl alergický na...

3 roky, 4 měsíce ago Wholosse

Nosní onemocnění je pro mě každý rok běžnou věcí. Tak dlouho, jak si vzpomínám, jsem vždy trpěl chladem, a pak tam byla sinusitida. Dokonce mě dělali. Pak mě lékaři dali...

3 roky, 7 měsíců ago Hunderready

Obecně, moje matka si ho koupila pro sebe z alergií, má spoustu alergií, ale vzala to specificky z chladu z topolů. Řekla, že to hodně pomáhá. Také jsem se rozhodl to zkusit, tak...

3 roky, 9 měsíců ago Sayingthere

ZÁVĚR - Kompletní blbost. Jsem šokován. Použil jsem IM po dobu 9 dnů, dokonce i nákup 30 ml alergodinu (největší objem v lékárně). Po zilch je opačný efekt položen tak, aby se zeptali...

3 roky, 10 měsíců ago Brish

Jen v loňském roce jsem se dozvěděl, že existují lokální léky na alergickou rýmu - spreje. Jsem alergický jen na jaře, Kromofarm (moje recenze), ale…

3 roky, 11 měsíců ago Fingere

Miluju rostliny moc, ale bohužel, moje tělo je takové, že nemohu postavit rostliny, které rostou v mém městě venku. Když vše začne růst a kvést na ulici, a všechny jaro...

4 years, 1 month ago Eriannere

nepomáhá vůbec. Chcete eliminovat ucpaný nos z alergií, postříkat je - ještě horší. Obecně je vše položeno, není možné dýchat. Jaký antialergický sprej, ze kterého je více...

4 years, 3 months ago Caskuld

Velmi dobrý sprej, opravdu pomohl. Láhve trvaly měsíc. První dny každý den, o týden později, pokropili jednu kapku každý druhý den.

4 years, 5 months ago Aftestly

Od dětství jsem trpěla pollinózou - sezónními jarními alergiemi. Jednoho dne, kdy stromy zjevně kvitly obzvláště tvrdě, byl výtok tak silný, že jsem nemohl spát. Používám nahoru...

Před 5 lety Untime

Alergie "na jaře" mě začala trápit od střední školy. Několik let jsem hrdinně snášel toto období bez pomoci jakýchkoli prostředků a pak jsem objevil sprej Allergodil. On je...

5 years, 1 month ago Thouteful

Můj syn trpí různými alergickými patogeny a špatně na ně reaguje. Obvykle se projevuje formou nazální kongesce a kýcháním. Nedávno přidané následující...

5 let, 1 měsíc ago Aimentenly

Podivná paradoxní reakce, ale je to tak: po použití Allergodilu se všechny mé symptomy zintenzivnily, nos byl specificky položen, pokud byla položena jedna nosní dírka, pak po ní...

5 let, 5 měsíců ago Deaderre

To přišlo v srpnu, v době sezónních alergií. Moje alergie na pyl se projevila ve škole a od té doby, konec srpna, začátek září, tentokrát pro mě neuvěřitelné mučení...

5 let, 7 měsíců ago Greyforeaff

Již v dětství mě alergie (alergická rýma) na prach a některé pachy trápily. Co jsem pro sebe necítil (včetně: Tavegila, který způsobuje hrozné Sonly...)

5 let, 9 měsíců ago Patingolls

Analogy

  • Neexistují žádné analogy, působící in-in azelastin je obsažen ve spreji Momat Rino Advance.

K dispozici v jiných dávkových formách: oční kapky.

Více: spreje a kapky na nos z alergií.

Průměrná cena online *, 589 r. (10 ml)

Kde nakupovat:

Lék je určen k léčbě:

  • sezónní a přetrvávající alergická rýma (včetně senné rýmy);
  • sezónní a perzistující rinokonjunktivitida;
  • příznaky vasomotorické rýmy (nazální kongesce, kýchání, rinorea, post-nazální syndrom).

Nastříkejte sprej do nosních dutin, držte hlavu rovnou. Dávky jsou zvoleny v závislosti na onemocnění.

U alergické rýmy a rinokonjunktivitidy se ukázalo, že děti starší 6 let a dospělí stříkají 1 dávku do každé nosní dírky dvakrát denně. Při absenci očekávaného účinku jsou dětem ve věku 12 let a dospělým předepsány 2 dávky do každé nosní dírky dvakrát denně.

Užívání léčiva musí pokračovat až do úplného odstranění symptomů onemocnění. Prostředky jsou vhodné pro dlouhodobé použití. Maximální doba trvání léčby je šest měsíců, pak by měla být provedena přestávka.

Při vazomotorické rýmě jsou předepsány 2 dávky do každé nosní dírky dvakrát denně dětem od 12 let a dospělým.

Léčba by měla pokračovat až do úplného odstranění symptomů. Maximální doba léčby je 8 týdnů.

Není doporučeno používat Allergodil, když:

  • přecitlivělost na složky;
  • mladší 6 let, pokud má dítě alergickou rýmu nebo rinokonjunktivitidu;
  • mladší 12 let, pokud má dítě vazomotorickou rýmu.

V průběhu pokusů na zvířatech nebyl zjištěn žádný důkaz o teratogenním účinku léčiva, a to ani při použití dávek, které mnohonásobně převyšují terapeutické dávky. Výzkum u těhotných a kojících žen však nebyl proveden. Proto se nedoporučuje používat Allergodil z důvodu rizika nežádoucích účinků.

Vzácně, s použitím drogy, tam je mírné podráždění zanícené nosní sliznice, který je doprovázen charakteristickými symptomy: t

Tyto vedlejší účinky zmizí po zrušení přípravku Allergodil.

Je extrémně vzácné u pacientů, kteří jsou během užívání léku zaznamenáni:

  • alergie (kopřivka, svědění a kožní vyrážka);
  • obecná slabost;
  • závratě.

Tyto symptomy se ne vždy stávají vedlejšími účinky léku. Mohou být také způsobeny samotnou nemocí.

Pokud se sprej nevstřikuje rovnou hlavou, ale se zády dozadu, může dojít k hořké chuti v ústech. Pro některé to vyvolává nevolnost.

Léčivo je dostupné ve formě nosního spreje. Brown roztok je balen v 10 ml lahvičkách s rozprašovačem.

Nástroj obsahuje následující komponenty:

  • azelastin (účinná látka);
  • hypromelóza;
  • bezvodá kyselina citrónová;
  • chlorid hydrogenfosforečnanu sodného a dodekahydrát;
  • dihydrát edetátu dihydrátu;
  • vody

Aktivní složkou léčiva je azelastin, který má řadu účinků na tělo:

  • působí proti histaminu - hlavnímu alergickému provokatéru;
  • eliminuje příznaky alergie;
  • stabilizuje membrány žírných buněk;
  • interferuje s uvolňováním histaminu, krevních destiček, serotoninu a dalších biologicky aktivních látek;
  • snižuje propustnost a exsudaci kapilár.

Lék snižuje svědění, kýchání, kongesci nosu, rinorrhea 15 minut po injekci. Trvá nejméně 12 hodin. Systémový účinek spreje na tělo je zanedbatelný.

Během léčby přípravkem Allergodil byste měli přestat užívat léky na bázi alkoholu. V kombinaci s ethanolem má azelastin silnější účinek na centrální nervový systém, což zvyšuje riziko vedlejších účinků.

Někdy lék způsobuje únavu a letargii (tyto příznaky mohou být vyvolány i základním onemocněním). Alkohol tyto jevy posiluje. V takových případech byste měli dočasně opustit řízení a pracovat s mechanismy, které vyžadují soustředění pozornosti a vysoké reakční rychlosti.

3 roky. Otevřená láhev je platná po dobu 6 měsíců.

Uchovávejte mimo dosah dětí při teplotě 8-25 ° C.

Není vyžadován žádný recept.

(V komentářích uveďte svůj názor)

Mám alergickou rýmu od dětství. Od prachu a silných pachů začíná hrozný rýma, kýchání, zarudnutí nosu a otok. Když dojde ke zhoršení, jsem zachráněn pouze Allergodil. Rychle zastaví rýmu, zmírní ucpání nosu a zmírní zánět. Líbí se mi tvar spreje - pro mě je to pohodlnější než kapky. Lék je drahý, ale jeho cena je plně oprávněná. Cítí německou kvalitu Christina, Cheboksary

Léčbu sezónních alergií jsem již dlouho nezachovala a jen jsem vydržela, dokud jsem se nezjistila o Allergodilu. Už po první aplikaci přestává nos nosit. Výtok z nosu prochází pár dní, ale mám velmi silný. Fondy jsou dost dlouho, protože stačí udělat 1 injekci do nozder Oleg, Ivanovo

Léčím alergodilského syna, který je nyní 11 let. Na jaře máme silnou alergii, vstřikujeme sprej ráno a večer. Po půl hodině může syn opět dýchat nosem a druhý den už není zelený a stává se průhledným. Za týden projde rýma. Pak opakujeme léčbu podle potřeby Lena, Chabarovsk

* - Průměrná hodnota mezi několika prodejci v době sledování není veřejnou nabídkou.

Jak se přihlásit a co říkají o drogách "Allergodil"? Pokyny, recenze tohoto nástroje budou uvedeny níže. Také z materiálů tohoto článku se dozvíte o formě, ve které se uvedený lék vyrábí, kolik stojí, jaké má vlastnosti, zda má vedlejší účinky a kontraindikace.

V současné době lze tento lék zakoupit v následujících formách:

  • Oční kapky "Alergodil." Ohlasy říkají, že azelastin hydrochlorid je hlavní složkou tohoto léku. Obsahuje také pomocné složky ve formě 70% sorbitolu, hypromelózy, benzalkoniumchloridu, edetátu disodného, ​​čištěné vody a hydroxidu sodného. Transparentní a bezbarvé 0,05% léčiva se prodává v plastových lahvích s kapátkem (6 ml).
  • Sprej "Alergodil." Recenze lékařů uvádějí, že azelastin hydrochlorid je také aktivní složkou této formy léčiva. Jako další látky se používají hypromelóza, bezvodá kyselina citrónová, dihydrát edetátu disodného, ​​čištěná voda, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného a chlorid sodný. Průhledné a bezbarvé léky lze zakoupit ve skleněných lahvích s dávkovacím sprejem (10 ml).

Jaký je místní lék "Allergodil"? Ohlasy říkají, že tento lék je selektivní blokátor receptoru H1.

Podle instrukcí má membránově stabilizující a antihistaminický účinek a také pomáhá snižovat propustnost kapilár. Kromě toho léčivo brání uvolňování účinných látek ze žírných buněk (například serotoninu, histaminu, leukotrienu), které způsobují bronchospasmus a různé alergické reakce.

Jaké vlastnosti má lék "Allergodil" (nosní sprej)? Recenze lékařů říkají, že po jeho zavedení do nosu je jeho přetížení znatelně sníženo. Také eliminuje nosní výtok a alergické kýchání.

Terapeutický účinek po užití léčiva je pozorován po hodině. Současně je pozorován pokles všech souvisejících symptomů. Účinek léku trvá 12 hodin nebo i déle.

Jaké vlastnosti má lék "Allergodil" (oční kapky)? Recenze odborníků ukazují, že tento nástroj při vniknutí do očí vykazuje protizánětlivý účinek. S ohledem na systémové účinky se projevuje pouze mírně a pouze při lokálním použití.

Jaké farmakokinetické parametry má Allergodil (nosní sprej)? Recenze říkají, že se zavedením do nosu je biologická dostupnost tohoto léku 40%. Po dobu 3 hodin v krvi dosahuje maximální koncentrace. Mimochodem, je to 8 krát nižší, než bylo pozorováno při experimentálním užívání léku uvnitř.

U pacientů s alergickou rýmou je koncentrace léku vyšší než u zdravých lidí.

Absorbuje se místní lék Allergodil (oční kapky)? Recenze uvádějí, že při použití tohoto léku v dávce 1 kapka čtyřikrát denně dosahuje jeho maximální koncentrace v krvi nízkých hodnot.

Jaké jsou indikace pro jmenování spreje Allergodil? Recenze odborníků ukazují následující stav pacienta:

  • nealergická nebo tzv. vasomotorická rýma;
  • alergická rýma mimo sezónu nebo sezónní.

Pokud jde o oční kapky, jsou předepsány pro následující patologické stavy:

  • sezónní alergická konjunktivitida;
  • zánětlivá oční onemocnění, která mají odlišný původ, včetně posttraumatické;
  • celoroční alergická zánět spojivek.

Jaké podmínky pro pacienty zakazují používání spreje Allergodil a očních kapek? Recenze lékařů uvádějí následující kontraindikace:

  • období těhotenství;
  • přecitlivělost pacienta na léčivo (na jeho složky);
  • čas kojení;
  • selhání ledvin (pouze pro nosní sprej);
  • věk dítěte mladšího 6 let (pouze pro nosní sprej);
  • Věk dítěte je do 4 let (pouze u očních kapek).

Hodnocení pacienta o tomto nástroji lze nalézt na samém konci článku.

Sprej nosní "Allergodil" má speciální dávkovač, který výrazně usnadňuje jeho použití. Před prvním použitím by měl být lék několikrát nastříkán do vzduchu. Dále je požadovaná dávka potřebná pro injekce do každého nosního průchodu. Současně by měla být hlava rovná (ne ve vzpřímené formě).

Při rinokonjunktivitidě a alergické rinitidě u dospělých a mladých pacientů (od 6 let věku) se léky předepisují v 1 dávce (tj. V jednom lisu na rozprašovači) v každém nosním průchodu ráno a večer. V případě potřeby lze toto množství léků zvýšit (děti po dosažení věku 12 let) až 2 dávky v obou nosních dírkách dvakrát denně.

Jak dlouho se má sprej aplikovat? Recenze uvádějí, že je nutné tento přípravek používat, dokud všechny příznaky nemoci nezmizí. Je dovoleno používat po dlouhou dobu. Bez přerušení však není možné stříkat déle než 6 měsíců.

Když vasomotorická rýma dospělí a dospívající (od 12 let) předepisují 2 dávky léku v každém nosním průchodu ráno a večer. Sprej aplikujte nejlépe, dokud se všechny příznaky nezastaví. Trvání nepřetržité léčby tohoto onemocnění by nemělo být delší než 2 měsíce.

Podle instrukcí je tato forma léku pohřbena ve spojivkovém vaku.

Při sezónní alergické konjunktivitidě u dospělých a mladých pacientů (od 4 let) je lék předepsán v 1 kapce do obou očí ráno a večer. Pokud je to nutné, lék lze použít až 4 krát denně. V případě zmíněného onemocnění se lék "Alergodil" používá nejen pro účely léčby, ale také pro prevenci.

U non-sezónní alergické konjunktivitidy, dospělí a adolescenti (od 12 let) jsou předepsány 1 kapku do obou očí ráno a večer. Je také možné použít až 4 krát denně.

Použití očních kapek Allergodil může způsobit následující nežádoucí účinky:

  • otok a zarudnutí;
  • zvýšené trhání;
  • svědění;
  • podráždění a bolestivost;
  • krvácení do oka;
  • zrakové postižení;
  • pocit cizího těla;
  • blefaritida;
  • suché oči.

Systémové projevy této formy léku jsou velmi vzácné. Nejběžnější z nich jsou potíže s defekováním a obtížným dýcháním.

Pokud jde o nosní sprej, může způsobit následující nežádoucí účinky:

  • epistaxis;
  • kýchání, pálení a svědění v nose;
  • pruritus a vyrážka;
  • slabost a závratě;
  • nevolnost způsobená nosohltanem (pouze se zavedením léku s hlavou vyhozenou zpět);
  • gastralgie a sucho v ústech;
  • těsnost hrudníku.

Cena tohoto léku závisí na výrobci. Průměrná cena nosního spreje se pohybuje kolem 370-610 rublů. Pokud jde o oční kapky, jejich cena je asi 320 rublů.

Pokud porovnáte dvě formy léku "Allergodil", pak nosní sprej má výhodu. Je hospodárnější, rovnoměrně rozložen na sliznicích a snadno se používá.

Pomocí této formy můžete vytvořit poměrně vysoké koncentrace léku v lézi. Důkazem toho jsou zprávy většiny pacientů.

Nosní sprej má rychlý a dlouhodobý účinek. Pacienti ji také dobře snášejí a vykazují vysokou účinnost i při nízkých dávkách.

Pokud jde o kapky, jsou také populární, ale pouze pro ty, kteří mají oční problémy.

Recenze léku Allergodil

Nasální sprej, Meda Pharma

Indikace pro použití

Diskusní lék Allergodil v záznamech maminek

Pomohl mi alergický sprej, teď jsem také nemohl odolat několikrát, posypaný, spal 2 noci.

Lékař mi dovolil použít sprej na alergii, samozřejmě bez toho, že bych zřejmě ztratil mysl)

Jaká je analýza? Zeptám se na něj na naši alergii.

Podívejte se na internet pro alergie.

A Erius mi vůbec nepomohl. A taky laratadine. Alergický sprej pomohl, ale rychle jsem si na to zvykl (je to nutné při přerušení.

Sestra dcera alergické kape. Ale já xs je lepší.

Děkuji, Leno! Takže Allergodom- přes internet? (Nejsem v předmětu).

Bylo nám předepsáno opatanol a alergodil. Střídejte se (pokud nedošlo k žádné alergii). Alergodil dítě řekl škubání, opatanol normálně toleroval.

Děkuji zítra musí navštívit alergii.

Alergodom posílá v Soči

Alergie nás poslala k alergii. a tam ceny.

Řekni mi, prosím, a alergodil může vzít?

Jsou však tyto detergenty prodávány v maloobchodních prodejnách? Allergodom- objednáváte přes internet, rozumím?

v nose si koupím Kromoheksal nebo Allergodil

Obchod Allergodom, máte to, Google je nutné, existují speciální spreje.

Lokální alergie a tak specifická desenzibilizace alergika

Alergodil.. v láhvi to hodně zůstalo?)

Jak staré můžete být alergičtí?

Někdy je dovoleno stříkat alergodil během těhotenství.

A tak - Elidel najednou odstraní všechno, pokud je zánět spojivek - Alergodil

Babyblog - místo o těhotenství a mateřství. Těhotenství a deník vývoje dítěte, kalendář těhotenství, recenze produktu, mateřská nemocnice, stejně jako mnoho jiných užitečných sekcí a služeb.
© 2005—2019

Allergil recenze oční kapky

Recenze místa o medicíně

: na této stránce můžete ohodnotit ALLERGODIL. Stránka také poskytuje aktuální cenu pro ALLERGODIL a návod k použití. Nezapomeňte, že před použitím jakéhokoli léku byste se měli vždy poradit se svým lékařem.

Analogy ALLERGODIL

EYE-t EKTOIN PRO 2,0% AHSTAGAM KROMOGEKSAL oční kapky LEKROLIN ALLLERKAPS NOSEYLIN ALOMID ALLERGOKROM KROM ALLERG EYE DROPS LORATAL SUPRALIN DINAF FARMEDEKSRELRELR DRAFTROLEDROLEDROLEDROLLED DRAIN ALLERLAPSE LRATAL SUPERLIN DYNERG

Cena ALLERGODIL

Alergická rýma Konjunktivitida Oční kapky

eyeball dne 1. srpna 2017

změnil na ai / ty žlutý trochu dražší, ale normálně vyrovnat bez podpory

Oksana 15. července 2016

Koupím si nosní sprej, protože Mám polinoz a zřídka nějaké kapky vůbec. A pak ráno, aniž by odcházela z domova, se celý den a světlo vznášela a od zbytku není nic takového

CLARA 13. července 2016

NEZAPÍŠEJTE, PŘÁTELÉ! PODLE ZNAČKY „ALLERGODIL“, VYDANÉ NEJEN POUZE OČÍM, ALE NAZÁLNÍ SPRAY.

Host 5. května 2016

Zde píšou recenze o kapkách pro oči „Allergodil“ a ne o spreji pro nos. Jaký druh temných lidí? Nespokojeni s těmito kapkami, nezavádějí všechny druhy potenciálních alergických uživatelů s vaším uzlem. Naučte se znovu si přečíst instrukce a související témata!

Pokemon 14. srpna 2015

zpočátku uschne oko, protože to prostě nepomůže, ale po přečtení strany to všechno pochopilo. Ano, to není svědění, ale oko schne. velmi drahé. 100 UAH nemá cenu v hotovosti na pacienty. zasrat území s ambrosií a nyní jsou praní špinavých peněz na tyto léky

Anna 28. prosince 2015

Používám ho už druhý rok, oči jsou velmi pohodlné, nevím, co bych udělal bez alergií. Možná máte intoleranci nějaké látky z kompozice, nebo jednoduše samotný syndrom suchého oka.

Christina 13.srpna 2015

Celé jaro s ním prošlo. Pomáhá dobře, zmírňuje svědění a trhání velmi rychle, a to mě těší a přitahuje v ní, pomáhá po dlouhou dobu, to znamená, že pokud odkapáváte ráno, pak není problém s očima před večerem.

Host 9. července 2015

Alergodil - ne vazokonstrikční lék! Pomáhá, když nos reaguje na kvetení ambrózie a jiných alergických rostlin. Kvůli tomu, co se děje a plíží chhanie. Po injekci na jeden den se alergická reakce v nose zastaví a vy dýcháte volně, bez snottingu a ne chach.

Host 14. května 2015

Máte výrobce, kteří mají svědomí? Jak můžete takový výrobek prodat, a to zejména léky, a to i za tyto peníze!

Host 2. září 2015

Plně souhlasím. Po první injekci, tak položený nos, že ne sebemenší pramínek vzduchu nelze protáhnout. Nikomu to nedoporučuji.

Anna 26. listopadu 2015

Jsou to kapky v očích, ne sprej v nose, a kapky jsou velmi dobré!

Host 22. září 2015

Souhlasí s těmi, kteří mají z obličeje „udeřený nos“, očividně tento lék jen v případech reakce na kvetení, pyl atd.

Elena 14. srpna 2015

A podle mého názoru skvělý výrobek. Pomáhá mnohem déle než jiné kapky a nezpůsobuje závislost. stojí za to peníze.

Host 2. září 2015

Nic takového. Nepomohl jsem vůbec. Nos plný. Zaměstnanci nabídla stejný problém. Výsledek je stejný. Nos je pevně uložen.

Julia 10. září 2015

Takže máš padělek. Já jsem třetí rok jen alergodilom a útěkem. Sestra na jaře také používá, nikdy takový problém, jak jste neměli.

Alina 14. května 2015

Plné zapojení za peníze! Koupil v Moskvě za 770 r, kapal, a nos nedýchal a nedýchá, nekupujte.

Eugene 12.8.2015

Kde jste tuto cenu našli ?! Chtěl bych poradit, aby se změnila lékárna, očividně tam prodávají padělky, a to i za nadsazené ceny. Používám ji dva roky na jaře, kdy začíná kvetení, pomáhá mi celý den, když ji používám ráno, pak alergie nebolí až do večera.

Host 4. dubna 2015

Ještě horší, a vysoké náklady..... Lepší naphthyzinum za 30 rublů., Než 490rub, ale nepokrývá ještě víc a fit ani zavolat sanitku. Allergodil-čerpání peněz, a možná i pro zdraví je špatné.

Alexandra 20. srpna 2015

Naftyzin nelze používat déle než týden. tady je to rozhodně nebezpečné pro zdraví. A o alergodilu marně jste tak! potřebuje něco dost, a to pomáhá celý den, takže tyto peníze jsou natahovány na velmi dlouhou dobu,

Apteka Německo 27. října 2014

Allergoval (Allergoval) Německo. Od našeho zástupce v Moskvě. 5800 rub pro balení (100 kusů). Doručení zdarma v Moskvě (v den objednávky), zaslání do regionů (platba při převzetí). Léky z Německa, objednávka, dodání +7 (499) 705-17-72

Opylený strom 28. července 2014

Používám oční kapky, dobře pomáhá. Odkapávám jednu kapku do každého oka, jednou denně, žádné svědění ani slzy. Tam je jeden vedlejší účinek - dokonce od jedné kapky v oku, hořkost je cítil v nosohltanu, zřejmě droga je velmi koncentrovaná.

Les 1. září 2015

Je to lepší trochu hořkosti než krupobití a neustálé svědění.

Oksana 1. června 2014

Žádný účinek Nos je horší než kdy jindy. Nechutná droga!

Host 2. září 2015

Možná jste vzal falešný? Používám ho již třetí rok, hodně pomáhá!

Host 10. listopadu 2014

Jste blázen?

Host 16.listopadu 2014

Hmm... Omezení na téma diskuse vypadá vážně ve vážném tématu.

Ano, as takovými ostrými útoky.

Vyacheslav 21.dubna 2014

Tuff, ne droga, a dokonce i takové peníze stojí za to! Po instilaci, pocit pálení v nose a krku. A nos oba nedýchal a nedýchal (((

Anastasia 12.8.2015

Alergodil mi hodně pomáhá, zmírnění přetížení trvá asi 15 minut, můžete normálně dýchat a účinek trvá několik hodin. Možná, že se vám nehodil, nebo si vzal padělek.

Host 10. listopadu 2014

Není třeba říkat, že mozek se nepokoušel zapnout a koupit si kapku do nosu a nečekat na zázrak z oka?

Host 16.listopadu 2014

Pane, předveďte trochu divů a přečtěte si, o jaký druh drog se jedná. Alergodil je dostupný ve formě nosního spreje, tablet a očních kapek.

Elena 25 ledna 2014

Používám 2 týdny 2 krát denně, jak je předepsáno lékařem, nemá smysl, nevyléčí, neodloží, drahý, po instilaci hořkosti v ústech stojí nejméně 2 hodiny, jako kape nafthyzinum a kape.

Naděje 22. srpna 2015

Už dva roky používám alergodil, hodně mi pomáhá, pravděpodobně máte padělek (

VELMI POSTAVENÝ PACIENT 31. srpna 2013

O léku - zjistil na místě. Poté, co se snažil mnoho různých vazokonstrikčních léků, takový hrozný efekt nebyl ještě, jako z tohoto muck za 40 UAH. / láhev! Po první injekci je sliznice nosu uložena zcela a úplně. Vlastně si myslel, že Quincke už začíná! Bylo těžké dýchat nosem! Pomogda - nabíjení a můj oblíbený sprej Lozarin! NEKUPUJTE TENTO GADDESS! A píšou - výrobce - Německo! Vzácné Tuftoten.

Elena 25 ledna 2014

Souhlasím, máme 60 dávek = 10 ml v Omsku, protože to není jako máte 40 UAH = 162 rublů, ale 492 rublů = 122 UAH.

Host 8. 8. 2013

Můj nos po vdechnutí nedýchá.

Gregory 6. října 2015

Možná, že jste se prostě nehodila.. Téměř okamžitě zmírním přetížení, můžete dýchat. A udržuje celý den.

Olesya 27. srpna 2015

A já mám opak jen po pohřbení začíná dýchat)))))))))

Host 24. září 2012

Droga je dobrá. Po dobu 10-15 minut zmírňuje otoky nosu a všechny nepříjemné pocity. Používám ji dvakrát denně během období alergie.

bilet-103 17. srpna 2012

Velmi šťastný! Do věku 8 let se nemohla zbavit vazomotorické rýmy. Teď necítím žádné projevy rýmy.

Vitaly 13. srpna 2012

Alergodil pomáhá zbavit se chladu v průměru 12 hodin, je to velmi dlouhé a dělá mi radost. V práci se všichni s jeho „šmorgany“ trochu zbláznili a ráno se Alergodil rozstříkl a šel do práce.

Světa 20. června 2012

Jsem s touto drogou spokojen. Byl jsem předepsán lékařem a pak jsem na jejich internetových stránkách četl spoustu informací. Rychle a trvale zmírňuje všechny příznaky alergické rýmy. Pro mě tato spása z věčného problému.

Host 2. srpna 2012

Děkuji vám za užitečné informace na místě

Host 27.8.2012

A zbavil jsem se alergie v sérii nápojů, jako je čaj.

Host 27.8.2012

Četl jsem, že když pijete 2 roky, můžete se vyléčit. Alergie byla na vůních parfémů a na všech druzích ovoce a čaje, čaj, káva po dobu 3 let pila sladkou vařící vodu, projevy alergie - edém hrtanu. Letos jsem jedl všechny plody a ovoce, začal jsem pít i kávu. Zkuste to.

Alergie na oči se nejčastěji projevuje formou alergické konjunktivitidy.

V těchto případech hlavní léčba zahrnuje použití antihistaminických očních kapek, mezi nimiž jsou alergodil kapky považovány za jeden z nejčastějších.

Alergodil je antihistaminikum třetí generace.

Pro vaši informaci! Přípravky této skupiny mají nejmenší množství vedlejších účinků, ale zároveň jsou schopny kontrolovat negativní účinky histaminů, které způsobují alergické reakce, dokonce i v nízkých koncentracích.

Tento nástroj se používá nejen pro léčbu alergické konjunktivitidy, ale také pro sezónní exacerbace pylových a rostlinných alergií.

Existuje dlouhodobý antihistaminický účinek takového léku, zatímco léčba sama o sobě může trvat několik měsíců, aniž by způsobila, že se pacient použije, nebo se vyvine vedlejší účinky.

Aktivní složkou ve směsi alergodilu je azelastin.

Pod stejným názvem se můžete setkat a alergodil, a to je stejný lék, je vyráběn pouze jiným výrobcem.

Azelastin je selektivní blokátor receptorů histaminu a zároveň má stabilizační účinek na membrány žírných buněk.

Výsledkem této aktivity je zpomalení produkce histaminu, serotoninu, leukotrienu a některých dalších sloučenin a látek, které vyvolávají rozvoj alergie.

Současně tento lék zmírňuje příznaky alergií, mezi něž patří i

trhá oči a víčka

, pocit pálení a přítomnost cizích předmětů pod víčky.

Způsob použití

Podle návodu k použití se tento nástroj používá pouze pro místní použití. V závislosti na formě patologie se alergodil používá různými způsoby.

Pokud hovoříme o sezónní exacerbaci, instillace se provádí ráno a večer jedna kapka do každého oka.

Pokud je alergie charakterizována závažnými symptomy - počet instilací lze zvýšit na čtyři denně.

Pokud pacient trpí alergickou konjunktivitidou, která se projevuje bez ohledu na sezónu, každý den postačuje denní dvojitá kapka jedné kapky.

Celková doba trvání léčby alergodilem nesmí překročit dva měsíce.

Stojí za zmínku! Tento lék předepisují oftalmologové a alergici v následujících případech:

V některých případech lék slouží jako doplněk k léčbě infekčních patologií, které se vyvíjí na pozadí poškození orgánů zraku pacienta viry (zejména herpes a adenoviry).

Alergodil není předepisován v případech, kdy pacient podstoupí léčbu s použitím kortikosteroidů, protože je možné tento účinek zvýšit.

V některých případech je tato kombinace možná, ale vyžaduje předchozí konzultaci se svým lékařem.

Mějte na paměti! S jinými kapkami alergodil kompatibilní, ale mezi instilací různých nástrojů by mělo trvat nejméně patnáct minut.

Vedlejší účinky a kontraindikace

V případě přecitlivělosti na léčivo a nedodržení dávky se mohou objevit následující nežádoucí účinky: t

  • pocit hořkosti v ústech;
  • zarudnutí očí;
  • suchost a podráždění spojivkové membrány;
  • rozmazané vidění (krátkodobý dočasný účinek);
  • drogové závislosti.

Někdy může dojít k mírnému podráždění a pálení, ale pokud účinek trvá 1-2 minuty a nezpůsobuje silnou bolest, můžete v léčbě pokračovat.

Neexistují žádné systémové kontraindikace spojené s onemocněními a poruchami tělesných systémů, ale nejsou předepisovány pro intoleranci azelastinu ve věku do čtyř let a pro infekční onemocnění.

Mějte na paměti! Lék se prodává v lékárnách bez lékařského předpisu a prodává se v plastových lahvích po 10 nebo 6 mililitrech.

Přípravek obsahuje následující látky a složky:

  • voda pro přípravu očních roztoků;
  • účinná látka azelastin;
  • benzalkonium chlorid;
  • hypromelóza;
  • hydroxid sodný;
  • sorbitol.

Nástroj se skladuje při pokojové teplotě (+20 ° C).

Od okamžiku vydání může být uzavřená lahvička skladována po dobu až tří let.

Po otevření nádobky musí být kapky spotřebovány během následujících čtyř týdnů, zbývající léky musí být zlikvidovány.

Vědět! Alergodil má několik analogů, které mají podobný terapeutický účinek, ale mohou mít své vlastní vlastnosti při použití.

Další informace s těmito informacemi naleznete v návodu k použití.

Tyto oční roztoky zahrnují:

  1. Opatanol.
    Může být používán od tří let k léčbě alergií, které se objevují na orgánech vidění.
    Dávkování pro děti i dospělé je stejné. Hlavní účinnou látkou léku je látka olopatadin.
    Je to inhibitor žírných buněk, který zabraňuje produkci histaminu.
  2. Ifiral.
    Léčivo s vlastnostmi stabilizujícími membránu, které inhibuje mechanismy tvorby histaminu.
    Může být přiřazen dětem od čtyř let, ale je kontraindikován u těhotných žen.
    Ififril se nedoporučuje během období krmení, protože odborníci nemohou s jistotou říci, zda složky léčiva spadají do mateřského mléka.
  3. Histimette.
    Přípravek založený na látce levokabastinu - blokátoru receptorů histaminu.
    K dispozici v nosní formě a pro instilaci do očí.
    V druhém případě se doporučuje od šesti let.
    Ale používat tento nástroj při léčbě dětí s opatrností, protože příliš často nežádoucí účinky ve formě bolesti hlavy a pálení v očích.
  4. Alomid.
    Léčivo je založeno na lodoxamitu. Jedná se o stabilizátor žírné membrány, a když je instilován, takové buňky neprodukují histaminy nebo se významně snižuje počet histaminů.
  5. Zaditen.
    Nejbližší mechanismu účinku je analog alergodilu, který se vyrábí nejen kapkami, ale také ve formě tablet a sprejů.
    Aktivní složkou kapek je látka ketotifen, která při interakci se žírnými buňkami snižuje syntézu histaminů v nich.

Cena léku v lékárnách v Rusku se pohybuje mezi 440-480 rublů. Ve vzácných případech se alergie prodává za 410 rublů za láhev.

V případech, kdy se během léčby alergodilem začíná vyvíjet sekundární infekce, tento lék sám o sobě nestačí a nepomůže jako antibakteriální a zejména antivirotikum.

Je to důležité! Takové situace vyžadují dodatečnou konzultaci s oftalmologem a odborník s největší pravděpodobností předepíše vhodnou antikoncepční léčbu a průběh léčby alergodilem bude muset být odložen.

Je třeba mít na paměti, že instilace mohou vést k malým nepříjemným vedlejším účinkům, jako jsou:

  • rozmazané zaostření;
  • svědění;
  • pocit přítomnosti "písku" v očích;
  • nedobrovolné slzení.

Tyto příznaky zmizí asi za deset minut.

Pokud však vydrží déle a způsobují vážné nepříjemnosti, měli byste se poradit s lékařem, aby lék nahradil podobným lékem.

V době použití alergie se doporučuje odmítnout kontaktní čočky a alternativně použít brýle.

Pokud je po instilaci nutné odkapávat další drogy - je nutné udržet mezi nimi dobu přibližně půl hodiny.

„Alergie v očích je můj neustálý problém, zvláště když se na jaře ocitám v přírodě.

Ale pokud se mi podařilo zbavit se alergické rýmy, alergické projevy na očích mě narušily, dokud jsem se o alergii nenaučil.

Po instilaci necítím nepohodlí, které mě lékař varoval, ale mé oči téměř okamžitě přestanou svědění a svědění. “

Yaroslav Dmitriev, Ryazan.

„Z nějakého důvodu jsem měl v dospělosti sezónní alergii.

Jeho vrchol se obvykle vyskytuje v květnu, kdy na dvoře začínají kvést rostliny.

Experimentálně bylo možné prokázat, že mi v boji proti alergiím může pomoci pouze alergodil, který jsem poprvé získal před třemi lety a od té doby je to můj věrný asistent, se kterým se období květu nebojím. “

Natalia Apraksina, Izhevsk.

Toto video představuje krátký přehled o kapkách Allergodil:

Alergodil je jedním z mála léků, které mají mírný účinek a mohou pomoci jako hlavní, doplňkové nebo profylaktické činidlo pro alergie.

Před nákupem je však ještě lepší zjistit od lékaře, zda je možné takový lék použít v každém konkrétním případě, protože tento lék stále způsobuje u některých pacientů nežádoucí účinky.

Nosní sprej Allergodil: návod k použití

Nosní sprej patří do skupiny blokátorů H1-histaminových receptorů, má výrazný antialergický účinek a je široce používán v praxi ORL.

Allergodil spray je k dispozici v 10 ml injekčních lahvičkách s rozprašovačem na konci.

Složení léčiva

Hlavní účinnou složkou spreje Allergodil je hydrochlorid azelastinu a také pomocné složky: čištěná voda, edenát sodný, kyselina citrónová na bázi hydroxypropylmethylcelulózy, chlorid sodný, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného.

Farmakologické vlastnosti léčiva

Nosní sprej Alergodil má antialergický účinek a rychle zmírňuje otoky nosní sliznice. Hlavní účinná látka léčiva azelastin hydrochlorid má prodloužený (dlouhý) antialergický účinek. Když je sprej absorbován nosní sliznicí, receptory histaminu H1 jsou blokovány a alergická reakce je potlačena. Při použití azelastinu je pozorováno snížení uvolňování histaminu a serotoninu.

Při použití nosního spreje Allergodil dochází k mírné absorpci složek do krevního oběhu. Většina účinné látky ve spreji je vázána v krevním séru s proteiny, přibližně 10% látek se vylučuje přirozeně ledvinami.

Indikace pro použití léčiva

Nosní sprej Alergodil se používá k odstranění příznaků alergické rýmy různého původu - sezónní, celoroční, inhalace dráždivých látek a podobně.

Dávkování a podávání

Alergodilní sprej je určen ke stříkání do nosních cest. Jedním kliknutím na lahvičku v jedné nozdry se uvolní 0,14 mg účinné látky. Zpravidla k odstranění příznaků alergické rýmy stačí 2 aplikace denně s Allergodil stříkané jednou v obou nozdrách. Účinek léku trvá asi 12 hodin. Délka léčby je stanovena lékařem v závislosti na závažnosti průběhu alergické rýmy, úpravě dávky a mírném zvýšení dávky.

Aby byly účinné látky léčiva maximálně absorbovány do nosní sliznice, musí pacient udržet hlavu rovnou a v době postřiku spreje se nedýchat, aby se Allergodil nedostal do dolních dýchacích cest. Před použitím spreje musí pacient očistit nosní průchody z nahromaděného hlenu.

Alergodil se zpravidla používá, dokud klinické příznaky alergické rýmy přetrvávají, ale v žádném případě by doba trvání spreje neměla překročit 6 měsíců.

Po otevření lahve před prvním použitím se doporučuje nejprve nastříkat 1-2 dávky spreje do vzduchu a teprve pak aplikovat pro tento účel. Lék je tedy distribuován rovnoměrně a pacient dostává doporučenou dávku. Po každém postřiku musí být láhev pevně našroubovaná.

Vedlejší účinky

Ve většině případů je lék Allergodil pacientem dobře snášen, ale pokud je specifikovaná dávka překročena nebo dlouhodobé užívání přípravku, mohou se vyvinout následující vedlejší účinky:

  • Výskyt hořkosti v ústech - to je způsobeno naklápěním hlavy při stříkání léku;
  • Spalování a svědění nosu;
  • Krvácení z nosu - ve velmi vzácných případech;
  • Nevolnost;
  • Kýchání;
  • Vyrážka kolem nosu;
  • Ve vzácných případech se může vyvinout kopřivka a anafylaktický šok.

Nejčastěji jsou pozorovány vedlejší účinky, když je pacient nezávisle a významně převyšuje dávku uvedenou v návodu.

Kontraindikace k použití

Alergodilní sprej je kontraindikován u pacientů s individuální intolerancí ke složkám léku, dětem do 6 let.

Během užívání Allergodil pacienti by se měli vyhnout řízení vozidel, protože účinné látky léku může zpomalit rychlost reakce, v budoucnu, tento problém je vyřešen s lékařem.

Použití léku během těhotenství a kojení

Použití spreje Alergodil v čekací době dítěte je kontraindikováno. S rozvojem alergické rýmy u budoucí matky by se žena měla poradit s lékařem, který jí pomůže najít optimální antialergický lék, který nepoškodí dítě v děloze. Často se alergická rýma u nastávajících matek vyskytuje na pozadí změn hormonálního stavu, proto je použití těchto lokálních antihistaminik v těchto případech neúspěšné.

V době kojení, v případě potřeby, použijte Allergodil sprej musí rozhodnout o ukončení krmení dítěte s mateřským mlékem a přenést ji do přizpůsobené mléčné formule.

Interakce léčiva s jinými léčivými látkami

Při současném použití nosního spreje zvyšuje alergie na léky na bázi etanolu riziko vedlejších účinků a negativních účinků na centrální nervový systém. Při současném užívání léků obsahujících ethanol by měl pacient vždy informovat lékaře.

Předávkování drogami

Při předepisování spreje Allergodil je velmi důležité přesně dodržovat dávkování určené lékařem. Pokud pacient sám překročí doporučenou dávku, mohou se vyvinout příznaky předávkování, které se projevují ve formě:

  • Palpitace;
  • Vývoj ospalosti a letargie;
  • Apatie;
  • Snížený krevní tlak.

Pokud se tyto příznaky objeví, pacient by měl okamžitě přestat užívat Allergodil a okamžitě se poradit s lékařem.

Podmínky skladování léků

Neotevřené balení výrobku lze skladovat po dobu 3 let při teplotě nepřesahující 25 stupňů na tmavém místě, které je pro děti nepřístupné. Po otevření lahvičky by měl být lék uchováván v chladničce nebo jiném chladném místě po dobu delší než 6 měsíců, pevně přišroubovaný uzávěr.

Analogy Allergodila

Strukturní analogy účinné látky zahrnují:

  • Azelastin;
  • Azelastin hydrochlorid
  • Alergodil S.

Alergodil nosní sprej ceny

Nosní sprej Allergodil, 10 ml dávkovací láhev - od 520 rublů.

ALLERGODIL

• Nosní dávku nastříkejte ve formě čirého, bezbarvého nebo téměř bezbarvého roztoku.

Pomocné látky: hypromelóza, dihydrát edetátu disodného, ​​bezvodá kyselina citrónová, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, ​​chlorid sodný, čištěná voda.

10 ml - tmavé skleněné lahve (1) s kartonem s rozprašovačem.

Histamin H blokátor1-receptor, derivát ftalazinonu. Má dlouhodobý antialergický a membránový stabilizační účinek, snižuje propustnost kapilár a exsudaci, stabilizuje membránu žírných buněk a zabraňuje uvolňování biologicky aktivních látek z nich (včetně histaminu, serotoninu, leukotrienů, faktoru, který aktivuje krevní destičky), způsobuje bronchospasmus a získává bronchospasmus, stejně jako dostává křeč těla a získává bronchospasmus, stejně jako získává křeč těla a získává bronchospasmus a dosahuje stejného účinku. pozdní fáze alergických reakcí a zánětů.

Při aplikaci topicky je systémový účinek nevýznamný.

Intranasální podávání snižuje svědění a kongesci nosu, kýchání a průjem. Slabnutí symptomů alergické rýmy je pozorováno od 15 minut po aplikaci a trvá až 12 hodin nebo více.

Při dlouhodobém užívání ve vysokých dávkách nebyl pozorován klinicky významný účinek azelastinu na QT interval.

Biologická dostupnost po intranazálním podání je asi 40%. Cmax po intranasálním podání v krvi se dosáhne za 2-3 hodiny, při intranazálním podání v doporučené denní dávce 1,1 mg Css v krvi je menší než 1% dávky (1 ng / ml). Koncentrace léčiva v séru po intranazálním podání je 8krát nižší než po perorálním podání. U pacientů s alergickou rýmou je koncentrace v krvi vyšší než u zdravých.

Další farmakokinetické údaje byly studovány při perorálním podání.

Vazba na krevní bílkoviny - 80-90%.

Metabolizuje se v játrech oxidací za účasti systému cytochromu P450 s tvorbou aktivního metabolitu dezmetilazelastiny.

Vylučují se hlavně ledvinami jako neaktivní metabolity. T1/2 azelastin - asi 20 hodin, jeho aktivní metabolit dezmetilazelastina - asi 45 hodin.

- léčba sezónní a celoroční alergické rýmy (včetně senné rýmy) a rinokonjunktivitidy;

- léčba příznaků vazomotorické (celoroční nealergické) rýmy, jako je nazální kongesce, rinorea, kýchání, post-nazální syndrom.

- děti do 6 let (s alergickou rýmou a rinokonjunktivitidou);

- věk dětí do 12 let (s vazomotorickou rýmou);

- přecitlivělost na azelastin a / nebo jiné složky léčiva.

U alergické rýmy a rinokonjunktivitidy dostávají dospělí a děti od 6 let 1 dávku (140 µg / 0,14 ml) v každé nosní pasáži 2x denně denně a večer. V případě potřeby dospělí a děti starší 12 let - 2 dávky (280. T
2 ug / 0,28 ml) v každé nosní pasáži 2krát denně, ráno a večer. Alergodil se používá před ukončením příznaků a je vhodný pro dlouhodobé užívání, avšak ne déle než 6 měsíců nepřetržité léčby.

U vasomotorické rýmy jsou dospělým a dětem starším 12 let předepsány 2 dávky (280 µg / 0,28 ml) v každém nosním průchodu 2x denně denně a večer. Alergodil se používá před ukončením symptomů a je vhodný pro kontinuální užívání, ale ne více než 8 týdnů nepřetržité léčby.

Pravidla užívání léku Allergodil

1. Odstraňte ochranný kryt.

2. Před prvním použitím postřikovač stiskněte 2-3 krát.

3. V závislosti na předepsané dávce si do každé nosní dírky vstříkněte 1 nebo 2 krát, držte hlavu rovnou.

4. Znovu nasaďte ochranný kryt.

Lokální reakce: zřídka - slabé, přechodné podráždění zánětu sliznice nosu, projevující se pálením, svěděním, kýcháním, velmi vzácně krvácení z nosu.

Alergické reakce: velmi vzácně - vyrážka, svědění, kopřivka.

Systémové reakce: velmi vzácně - slabost, závratě (mohou být způsobeny samotným onemocněním).

V důsledku špatného způsobu podání, když je hlava vyhozena zpět, může dojít k hořké chuti v ústech, což může ve vzácných případech způsobit nevolnost.

Při intranasálním použití azelastinu nebyly identifikovány žádné interakce s jinými léky.

Vliv na schopnost řídit motorové dopravní a kontrolní mechanismy

V některých případech použití nosního spreje ukázalo únavu, různou závažnost a slabost, což může být také způsobeno základním onemocněním. V těchto případech se nedoporučuje řídit vozidlo a pracovat s nebezpečnými stroji. Pití alkoholu může tyto účinky zvýšit.

Alergodil se nedoporučuje používat během těhotenství a kojení, protože v těchto obdobích nejsou zkušenosti s azelastinem.

V experimentálních studiích, pokud byly použity v dávkách, které opakovaně překračují terapeutické rozmezí, nebyly získány údaje o teratogenním účinku azelastinu.

Lék by měl být uchováván mimo dosah dětí při teplotě 8 ° až 25 ° C. Doba použitelnosti - 3 roky. Po otevření lahve by měl být sprej používán nejdéle 6 měsíců.

Více Článků O Zánět Oka