Přístroje pro léčbu zraku u dětí

Hlavní Nemoci

Ošetření očí u dětí vyžaduje integrovaný a zároveň individuální přístup. V dětství je mnohem snazší korigovat mnoho oftalmologických poruch bez nutnosti chirurgického zákroku.

Úspěch léčby závisí na včasné diagnóze a správných doporučeních lékaře. V oční praxi používá velké množství technik pro léčbu očních onemocnění. Zvláštní místo zaujímá hardwarová léčba zraku u dětí.

Tato technika se používá k prevenci a léčbě patologií orgánů zraku spojených s nadměrným zrakovým zatížením, optickými poruchami a diskoordací svalové práce.

V jakých případech je použitá technika a jaké jsou její výhody?

Indikace pro použití

Oční ošetření u dětí je předepsáno pro korekci zraku u těchto poruch:

  • strabismus;
  • amblyopie. Během nemoci je vidění sníženo v důsledku skutečnosti, že se jedno oko jednoduše neúčastní vizuálního procesu. Onemocnění se také nazývá syndrom lazy eye. Ve skutečnosti je slabé oko vypnuto mozkovou kůrou. Hlavním úkolem je aktivovat nervové buňky oka a vizuální aparát;
  • astigmatismus;
  • křeč ubytování. V důsledku patologie se zhorší vidění na dálku a během vizuálního zatížení se objeví únava;
  • krátkozrakost a hyperopie;
  • patologii binokulárního vidění. Binokulární vidění spojuje činnost levého a pravého oka;
  • astenopatie. Jednoduše řečeno, je to únava očí vyplývající ze zvýšeného vizuálního zatížení. Asthenopatie se projevuje sníženou ostrostí zraku, bolestmi hlavy, sníženým výkonem a podrážděností;
  • křeč ubytování;
  • krátkozrakost;
  • glaukom;
  • atrofické změny zrakového nervu a další.

Typy léčby hardwaru

Pro léčbu zrakového postižení dětí se používají různá zařízení a počítačové programy. Specialisté, s ohledem na konkrétní problém, vyberte optimální typ léčby hardwaru.

Synoptophore

Přístroj Synoptophore se používá k diagnostice i léčbě strabismu. Zvažte možnosti zařízení:

  • objasnění úhlů se strabismem;
  • stanovení stavu sítnice;
  • stanovení schopnosti binokulární fúze;
  • identifikace funkčního skotomu;
  • výkon terapeutických cvičení.

Synoptofor rozděluje zorné pole. Jedno oko vidí náměstí a druhé kuře. Podstata úkolu spočívá v tom, že dítě musí umístit kuře do krabice. Dobře trénuje oční svaly.

Ambliokor

Přístroj se používá k obnovení zrakové ostrosti. Ambliokor obnovuje kontrolu nervového systému nad procesy, které se vyskytují v orgánech vidění. Přístroj stimuluje přirozenou schopnost mozku obnovit obraz, který byl zkreslený na sítnici.

Princip fungování Ambliokor je poměrně jednoduchý. Dítě sedí v křesle a dívá se na kreslený film. V této době, speciální zařízení číst informace a práci orgánů zraku, ve stejné době, s níž se provádí encefalogram. Obraz na obrazovce zmizí v okamžiku, kdy je obraz rozmazaný. Přístroj indukuje mozek ke snížení doby vidění s nízkým kontrastem. Výsledkem je zlepšení zrakové ostrosti.

Akce Ambliokor je naprosto bezpečná. Ošetření se provádí hravým způsobem.

Přípravek je účinný při korekci vidění u těchto onemocnění:

  • astigmatismus;
  • hyperopie nebo krátkozrakost;
  • změny vize spojené s věkem;
  • křeč ubytování;
  • glaukom;
  • retinopatie;
  • atrofie zrakového nervu.

Laserová stimulace

Tato technika výrazně zlepšuje krevní oběh v zrakových orgánech, zlepšuje pracovní schopnost vizuálního aparátu, snižuje pracovní kapacitu, aktivuje funkce ubytování a zlepšuje kvalitu a zrakovou ostrost.

Laserová stimulace se provádí v sedě, nezpůsobuje bolest, takže děti nemusejí přesvědčovat. Indikace pro laserovou stimulaci jsou následující stavy:

  • dalekozrakost;
  • krátkozrakost;
  • strabismus;
  • astigmatismus;
  • amblyopie;
  • retinální dystrofie;
  • vizuální počítačový syndrom.

Software a zpracování počítačů

S pomocí jasných obrazů dochází k podráždění sítnice. Postup se provádí formou hry. Léčba je předepsána křeč ubytování, porušení binokulárního vidění, amblyopie a přátelského strabismu.

Chcete-li začít, pojďme mluvit o programu "Spider". Podstatou postupu je, že dítě musí kombinovat zorné pole. Doba hry pro každé oko je každý den půl hodiny.

Počítačový program "Crosses" vypadá jako šachová hra. Dítě by mělo vkládat kruhy do zvláštního pole. Tato technika pomáhá při amblyopii a křečích při ubytování. Hra má několik úrovní. Při přechodu na obtížnější úroveň musí dítě více namáhat oči. Výsledkem je aktivace neuronů. Hra trvá deset až patnáct minut.

Hra "Tyre" rozvíjí požadovanou fixaci a zlepšuje zrakovou ostrost. Program je určen pro slučování a kombinování obrazů, čímž se vyvíjejí obě poloviny vizuálního aparátu.

Program Relax je primárně určen k boji proti křečím ubytování. Obrazy jsou v neustálém pohybu, což způsobuje uvolnění očních svalů a čoček. Kromě překonání křeče ubytování program eliminuje presbyopii, amblyopii a mopii.

Počítačový program „EYE“ vyvíjí a obnovuje binokulární vidění. Tato technika je předepsána pro korekci amblyopie a strabismu. Dítě je oblečeno se specializovanými brýlemi a jeho úkolem je umístit kresby na svá místa.

Nakonec si všimneme program "Contour". Je určen pro léčbu strabismu. Dítě má na sobě dvoubarevné brýle. Pomocí počítačové myši nakreslí na obraz konturu.

Laserová terapie heliem a neonem

Paprsek světla s nízkou intenzitou stimuluje struktury orgánů vidění na buněčné úrovni. Paprsek zabraňuje rozvoji degenerativních změn v centrální nervové soustavě, zlepšuje krevní oběh, metabolismus, regenerační schopnost, aktivuje lokální imunitu a uvolňuje svalový spasmus.

Amblyopanorama

Přístroj léčí amblyopii funkčního rozvoje sítnice. Zařízení pro ošetření očí lze použít jak v ručním, tak automatickém režimu. Amblyopanoram dokonce používal doma.

Postup se provádí s brýlemi, které korigují zrakové postižení. Úhel sklonu zařízení se mění, v důsledku čehož se zraková osa dítěte a rovina obrazovky stávají kolmé.

Dítěti je vysvětleno, že k zdravému oku by měl být připojen tlumič. Za druhé, měl by se zaměřit na jednu z postav. Při opakovaných stimulacích by měl zaměřit oči na jinou postavu, která bude na stejném místě.

Zařízení "pramínek"

Zařízení je navrženo tak, aby stimulovalo ubytování. Proud stimuluje a trénuje orgány vidění. Používá se jak k prevenci krátkozrakosti, tak k léčbě křeče ubytování.

Velikost symbolu v závislosti na ostrosti zraku se může lišit. Může také změnit rychlost pohybu, osvětlení a typ znaku (písmena nebo číslice).

Léčba krátkozrakosti u dětí je tedy účinným způsobem, jak tento problém zcela odstranit. Amblyocore, laserová stimulace, synoptophore, amblyopanorama jsou jednoduché, ale zároveň účinné nástroje, které vám umožní zapomenout na oční problémy. Uvažovali jsme pouze o některých typech zařízení používaných pro korekci zraku. Před použitím se ujistěte, že jste podstoupili vyšetření a dodržujte lékařská doporučení.

léčba krátkozrakosti u žáků

v závislosti na vizi.

Jako dítě mi stačil posun tábora, abych zlepšil svou vizi na 1.
vitamíny, cvičení, gymnastika, čerstvý vzduch)).
Tábor byl zvláštní pro pohled.

ošetření hardwaru pomáhá a dělá to správně.

Dělají to pravidelně několik let.

Pomáhá autorovi! A co vám bylo doporučeno - pomáhá!

Koneckonců, vidění bez přístrojů mohlo značně poklesnout.

Anonymní
Nyní jdeme k mladším zařízením, nemáme brýle. Jsou zde vylepšení

stále existuje nějaký druh zařízení od Geska, jen narazil na internet, jako je dlouhotrvající efekt. Trubka s barevnými paprsky. Musíme číst, padělat, ne padělat. Nepočítejte za reklamu, o tom ještě nic nevím.

Využití přístroje pro fyzioterapii "Geska-2" při léčbě křečů

O.A. Antipova, S.A. Nebera, I.V. Volkovskaya, N.V. Fuchs výzkumný ústav lékařských a ekologických problémů pohledu, Irkutsk
V patogenezi křeče ubytování hraje hlavní roli oslabení ubytování a zhoršení prokrvení ciliárního svalu. Podle A.I. Dashevsky a A.A. Vatchenko, změny v řasnatém těle nejsou lokálním procesem, ale důsledkem vegetativní dystonie parasympatického typu na pozadí sníženého tónu sympatického nervového systému. Příčiny vegetativní cévní dystonie mohou být chronické intoxikace (angíny, infekce červů atd.) A problémy s postojem.

Pro odstranění nerovnováhy autonomního nervového systému u dětí s křečemi a myopií 1 stupně jsme použili LED zařízení „Geska-2“. Ošetření bylo prováděno denně po dobu 7-10 dnů. Hlava ozařovače byla nastavena na 2-4 paravertebrálních bodů po dobu 5-10 minut. na každém.

12 dětí ve věku od 9 do 11 let s myopií prvního stupně a křečem v místě, kde tradiční léčebné metody nevedly ke zvýšení relativní populace, prošly léčbou na přístroji Geska-2.

Před léčbou se zraková ostrost bez korekce pohybovala v rozmezí od 0,25 do 0,8, objektivní refrakce od -0,5 do 1,25 Dptr, relativní zásoba od 0 do 3,5 Dptr. Z doprovodné patologie bylo zjištěno porušení pozice různých stupňů.

Analýza výsledků léčby ukázala, že všechny děti po léčbě, rezervy na ubytování vzrostly o 1,5-10,0 dioptrií (průměrně 3,7krát). Současně se u 70% dětí ostrost nekorigovaného vidění zvýšila o 0,2-0,4. Refrakce se snížila o 0,25-0,5 Dpi.

Získané výsledky dokazují vysokou efektivitu zpracování pomocí LED zařízení „Geska-2“ a umožňují nám tuto metodu pro léčbu dětí s křečemi na místě doporučit na pozadí nízkého tónu sympatického nervového systému.

Reklama na internetu je podobná reklamě produktu z televizního obchodu)

Recenze zařízení pro ošetření očí

Zpětná vazba na průběh Amblicor na Rossolimo ve Vědeckém výzkumném ústavu očních nemocí jsme byli s Romy již podruhé. Každých šest měsíců musíte jet po dobu tří týdnů po dobu 5 pracovních dnů, což trvá přibližně 45 minut. Cena posledního kurzu vzrostla na 23 tis. Na konci druhého roku byli Romové nahrazeni brýlemi 2,5 a 3 ocelemi 1,5. Kurz se však musí neustále opakovat, protože v přestávkách nespadá vize na počáteční úroveň, ale je to patrné, po kursu pokračujeme každý den po dobu 3-4 hodin (častěji i častěji).

Začátkem června 2014 se na sociálních sítích objevily rozhovory s Babou Nurou. Je to taková síťová žurnalistika, kdy nejsou žádné poznámky a pouze dialog. Autorem těchto textů je bývalý režisér Yalta Film Studio Dmitry Taran. Na nákupním středisku „Krym“ provádí informační a analytický program „Informační válka“. Baba Nyura má skutečný charakter, je jí 68 let, v Sovětském svazu byla činitelkou oddělení vyšetřování trestných činů, pak zástupcem vedoucího okresní správy, členem strany, dětmi, vnoučaty. Baba Nyura, co si myslíte, že demokracie je? Mitya, demokracie je posvátné právo platit. Operuje v polovině 80. T

Začali jsme studovat důležitost dýchání při regulaci acidobazické rovnováhy těla tím, že přednášeli KP Buteyko na MSU - to je po přečtení, že všechno okamžitě vyjasní. Pak studovali knihu I.P. Neumyvakine, on je opravdu vynikající specialista. Najednou to byl on, kdo byl zodpovědný za zdraví astronautů a vedl všechny výzkumné práce. Ve své knize je stejný základní princip stanoven v poněkud jiném jazyce - potřeba zachovat oxid uhličitý (oxid uhličitý) v těle, absorbovat kyslík, zmírnit křeče v kapilárách, zbavit se kalení (10-14 dnů), normalizovat kyselost všech tělních tekutin a vzhledem k jasnému vědeckému zdůvodnění použití peroxidu vodíku jako zdroje.

Sibmama - o rodině, těhotenství a dětech

Léčba přístrojů a prevence zrakového postižení

Poselství Diminama "Čt 10.října 2014 19:53

užitečné údaje o tématu shromážděné uživateli fóra Sibmama
OČI - NEJVĚTŠÍ DÁRKA PŘÍRODY!
Toto téma obsahuje materiál o
jak, kdy a kde
PREVENCE IMPLEMENTACE A ZPRACOVÁNÍ Zrakových chorob!

Podle statistik má asi 10% dětí v Ruské federaci oční patologie a jejich počet se každým dnem zvyšuje.
Během pobytu ve škole se frekvence a míra ztráty zraku u dětí několikrát zvyšuje.
Problematika prevence zrakového postižení musí být řešena okamžitě a společně, spojením rodičů, učitelů a zdravotnických pracovníků.

Poruchy oka se zpravidla začínají vyvíjet v dětství; Těla dětí jsou velmi citlivá na jakýkoli druh stresu, proto je třeba věnovat zvláštní pozornost vizi dítěte.

DRUHY NÁSILÍ

Hlavním podílem zrakového postižení u dětí je:

Krátkozrakost (krátkozrakost)
Toto onemocnění se často získává.
To se vyvíjí v důsledku narušení oka během období výrazného zrakového stresu, v důsledku čehož je oční bulva napnutá.

Astigmatismus
Toto onemocnění je způsobeno porušením tvaru čočky a nepravidelným zakřivením rohovky, může být vrozené nebo získané.
Známkami patologie jsou snížené vidění a vzdálenost a úzká, rychlá únava, bolest v očích.

Šilhání
Toto onemocnění se vyvíjí v důsledku nekonzistentní práce svalů zrakového orgánu.
Je konvergentní, divergentní a vertikální.
S touto patologií obvykle funguje pouze jedno oko, druhé (mžourání) je prakticky neaktivní, což dále vede k trvalému snížení vidění.

DOPORUČENÍ PRO PREVENCE

Jak víte, většina zdravotních problémů člověka položeného v raném dětství.
Oční lékaři z celého světa proto trvají na včasné diagnostice očních patologií a přikládají velký význam prevenci zrakového postižení.

Hlavní doporučení pro prevenci zrakového postižení u dětí jsou uvedena níže.

Přečtěte si správně
Při čtení hrají důležitou roli správné osvětlení a poloha těla.
Světlo by mělo dopadat na knihu rovnoměrně.
Optimální světelné podmínky jsou obecné osvětlení a stolní lampa, zatímco odrazové plochy by neměly být při čtení v zorném poli dítěte.

Čtení při lhaní je nepřijatelné, měli byste se také vyhnout naklonění hlavy k knize.
Tyto návyky jsou základními faktory ve vývoji krátkozrakosti.
Optimální vzdálenost k předmětu práce je cca 35-40 cm.

Udělejte "okamžik odpočinku"
„Minuta odpočinku“ je zlatým pravidlem pro udržení zdravých očí.
Doba odpočinku by měla trvat asi pět minut a každých 30–40 minut ji obnovovat.

Gymnastika pro oči
Prevence zrakového postižení u dětí by měla být zahájena ve věku dvou let formou hry.
Dítě by mělo být naučeno pravidelně mrkat, udržovat držení těla, nedávat příležitost po dlouhou dobu soustředit se na jeden předmět nebo na televizi, častěji měnit oči ze vzdálených předmětů na své sousedy a naopak, zavírat oči a dělat kruhové pohyby očima doprava a doleva bez otevření.
V budoucnu se takové hry rozvinou do dobrého zvyku.

Sport
Již dlouho je známo, že sport pomáhá posilovat a obnovit zrakovou ostrost.
Během dlouhých tréninků je třeba si udělat přestávky, během kterých byste měli udělat několik cvičení: chůze, běh, squat, skok, atd.

Úprava vody
Kontrastní obličejové koupele pomáhají zlepšit krevní oběh sítnice.
Proto by bylo moudré začít den promýváním střídavě teplou a studenou vodou, opakováním postupu několikrát.
Při návštěvách bazénů a koupání v otevřených vodních plochách je velmi důležité používat plavecké brýle, aby se zabránilo vzniku infekcí a dezinfekčních prostředků v očích.

Hry a volný čas
Jak již bylo zmíněno, důležitou roli hraje osvětlení, držení těla ve třídě a délka výuky.
Zaměstnání, která vyžadují neustálý pohyb očí, by neměla trvat déle než 10-15 minut. Mezi nimi je lepší organizovat aktivní hry, kdykoliv je to možné na čerstvém vzduchu.
Pokud jde o průběžné sledování televizních programů nebo tříd na počítači, pro předškoláky a studenty základních škol by doba výuky neměla překročit půl hodiny.
Důležitou roli hraje vzdálenost k monitoru nebo televizoru.
Obrazovka monitoru by měla být vyjmuta z dítěti v prodloužené vzdálenosti dítěte (asi 40 cm), měla by být instalována přímo naproti dítěti (ne na boku!), Mírně pod úrovní očí. Televizní obrazovka by měla být odstraněna ze vzdálenosti tří až pěti metrů.

Napájení
Samozřejmě, výživa hraje v životě dítěte obrovskou roli a zanechává významný otisk na zdraví rostoucího organismu.
Odborníci doporučují jíst potraviny bohaté na karotenoidy, lutein a zeaxanthin.
Tyto látky jsou nezbytné pro udržení funkce sítnice a její ochranu před škodlivými vnějšími vlivy.
Beta karoten, vitamin C, E, zinek, draslík, omega-3 mastné kyseliny atd. Mají pozitivní vliv na zdraví očí.
Potraviny bohaté na tyto živiny jsou nejlépe konzumovány čerstvé nebo s minimálním tepelným zpracováním.
Mezi ně patří: zelená listová zelenina (brokolice, růžičková kapusta, šťovík, špenát), pomeranče, mrkev, červený bulharský pepř, kiwi, mléčné výrobky, mořské ryby, vejce, ořechy, sušené švestky, sušené meruňky, rozinky a fazole.

ZNAMY NÁSILÍ

Rodiče musí věnovat pozornost vzniku možných známek zrakového postižení. Mohou se projevit jako:

- Dítě šilhání.

- Úzce přivádí do očí předmět zájmu nebo sklánějící se nad knihou.

- Dítě zažívá bolesti hlavy a závratě.

- Svažuje a chodí s hlavou dolů.

Měli byste pečlivě sledovat chování dítěte po spánku, zejména po dni.

Pokud se jedno dítě plně neotevře, když je vzhůru, když pomalu bliká, než něco udělá, když otočí hlavu, aby se podíval do vašeho směru, všechny tyto znaky vyvolávají obavy.

Měli byste také věnovat pozornost tomu, která strana obličeje je opálená více.
I odborníci věnují pozornost tomuto faktoru.
Obvykle, pokud je jedno oko slabší než druhé, potom dítě více vystavuje tuto stranu slunci, resp. Obličej dítěte je opálenější na straně slabého oka.

DIAGNOSTIKA VIZE

Každý rodič by měl mít na paměti, že od tří let by mělo dítě podstoupit pravidelné lékařské vyšetření jednou za šest měsíců, od pěti let - jednou ročně.
To je tři až pět let, v době intenzivního růstu, velikost a hmotnost oka, stejně jako jeho refrakční síla, výrazně zvýšit; To vše ovlivňuje zrakovou ostrost.
Je třeba mít na paměti, že čím dříve je oční onemocnění zjištěno, tím příznivější je prognóza léčby.

Oční diagnóza se provádí pomocí biomikroskopického vyšetření, měření úhlu strabismu, vyšetření očního dna, stanovení množství pohybu oka a testování vnímání barev.
Na základě těchto údajů může odborník spolehlivě diagnostikovat onemocnění a předepsat nezbytnou léčbu.

ZPRACOVÁNÍ PATOLOGIÍ VIZUÁLNÍHO SYSTÉMU

V moderní medicíně, množství technologií je používáno k léčbě vizuální systém, včetně: t

Laserová terapie
Laserová terapie byla široce používána v oftalmologické praxi vzhledem k vysokému stupni úspěšnosti operace, bezpečnosti, minimální invazivitě, minimálnímu riziku komplikací.
Tato terapie je aplikována i při vysokém stupni patologií vizuálního systému.

Fotostimulace
Fototerapie se provádí vystavením vícebarevným světelným pulzům, různým frekvencím a intenzitám na sítnici a zrakovém nervu. Během terapie se záblesky světla aplikují na každé oko zvlášť pomocí speciálních brýlí.
Stojí za to říci, že tato terapie spíše trénuje schopnosti vizuálního systému, než aby zasahovala do práce oka z vnějšku.
Průběh léčby může dosáhnout deseti sezení.

Barevná terapie
Tento postup ovlivňuje sítnici s primárním účinkem na makulu, což přispívá k příznivému účinku na celý zrakový systém.
Používají se barvy jako modrá, červená, oranžová, zelená a fialová.

Magnetická terapie
Provádí se působením magnetického pole na oko, které vede ke snížení nitroočního tlaku a urychluje regenerační procesy.
Magnetoterapie se úspěšně používá k zmírnění otoků a zánětů, má také analgetický účinek.

INDIKACE KOREKCE HARDWARE VISION

Korekce zraku u dětí je účinnější u takových nemocí, které jsou spojeny s poruchou svalového systému nebo se zhoršenou koordinací.

Hardwarová korekce pomáhá zbavit se různých zrakových postižení.

Předepisuje se pacientům trpícím těmito chorobami: strabismus; amblyopie; porucha binokulárního vidění; ubytovací křeče; astigmatismus; dalekozrakost; krátkozrakost; astenopie; neúplná atrofie zrakového nervu; glaukom; makulární dystrofie, pokud se vyskytuje v suché formě; jako rehabilitace po operaci; zánětlivý stav.

Dnes je velmi populární hardwarová korekce zraku u dětí.
Obvykle je předepsán ve formě sezení navržených pro 5 - 10 krát.
Setkání se skládá z několika různých technik, individuálně přizpůsobených každému pacientovi.
Korekce zraku přístroje je přiřazena každému pacientovi individuálně.
A protože laserová korekce vidění v raném věku je nepřijatelná, tyto léky se aktivně používají ve vztahu k dětem, zejména proto, že mnohé z nich se konají ve formě hry.

Korekce zraku u dětí má kontraindikace, které jsou spíše podmíněné.
To může být velmi časný věk pacienta nebo jeho individuální vlastnosti, jako je duševní porucha a podobně. Proto v každém případě stanoví racionálnost této techniky lékař.

Oční kliniky NovoSIBIRSK

Skrytý text: Zobrazit

Oční mikrochirurgie, MNTK je. Akademik S. N. Fedorov, FSBI, pobočka Novosibirsk
630071, Novosibirsk, Kolkhidskaya St., 10
(383) 209-00-44

Centrum pro prevenci a léčbu krátkozrakosti
630049, Novosibirsk, Krasny Ave., 153 b
(383) 236-20-70

Excimer KIDS, dětské oční klinice LLC "NPMC" Excimer plus "
630005, Novosibirsk, Frunze Str
(383) 211-39-85

Excimer, oftalmologická klinika, LLC
630005, Novosibirsk, rodiny Shamshin St., 58
(383) 218-70-52

REGIONÁLNÍ ODSTRAŇOVAČ OČÍ OBLZDRAVODDELA
Adresa: Novosibirsk, Kainsky street, 3

Dr. Zvětšení
630102, Novosibirsk, ul. Zyryanovskaya, 55
+7 (383) 287-77-45 - odkaz

Ilaria
630105, Novosibirsk, ul. Lineární 51
+7 (383) 246-00-16

Centrum vidění Dr. Linz
630005, Novosibirsk, ul. Krylova, 63 let
+7 (383) 209-17-18

Oční centrum Vizus-K
630117, Novosibirsk, ul. Ivanova, 6
+7 (383) 336-41-06

Lékařské diagnostické oddělení
Novosibirsk, st. Železnice, 12/1
+7 (383) 218-54-35 - odkaz
+7 (383) 218-53-06 - pozadí
+7 (383) 209-27-35

Lékařské a diagnostické oddělení MNTK Oční mikrochirurgie
Novosibirsk, st. Alexandr Něvský, 3, fl. 1
+7 (383) 204-14-80 - odkaz

MNTK Eye Microsurgery pojmenovaná po akademikovi S.N. Fedorov, lékařsko-diagnostické oddělení № 1
Novosibirsk, st. Květnový den, 144
+7 (383) 209-21-73

Lékařsko-diagnostická místnost číslo 2 Eye Microsurgery je. Akademik S.N. Fedorov
630063, Novosibirsk, ul. Tolstoy, 149, přízemí
+7 (383) 206-34-91
+7 (383) 340-37-14 - obchodníci

Městská klinická nemocnice № 1 Oční oddělení
630047, Novosibirsk, ul. Zalessky, 6, blok 6
+7 (383) 225-07-19 - pozadí

Aibolit
630073, Novosibirsk, Gorsky md., 8
+7 (383) 209-26-25 - odkaz
+7 (913) 375-75-26

Lékařské centrum Glazk
630091, Novosibirsk, ul. Romanová, 39
+7 (952) 936-60-60
+7 (383) 209-18-12

Lékařské centrum "EuroMed Clinic"
st. Gogol, d. 42
Multidisciplinární zdravotnické centrum. Provádí poradenský a diagnostický příjem. Nachází se v 10 min. chůze od m. Maršál Pokryškina. Recepce je prováděna po dohodě vícekanálovým telefonem +7 (383) 209-03-03.

Lékařské centrum "Medpraktika"
Gogol St., 15, 4. patro (místnost 425)
Multidisciplinární zdravotnické centrum. Provádí poradenský příjem dospělých. Nachází se v 10 min. chůze od m. Siberian. Vstupné je po domluvě telefonicky.

Lékařské diagnostické centrum "Diagnostika"
Gorsky microdistrict, 8
Multidisciplinární zdravotnické centrum. Provádí poradenský a diagnostický příjem dospělých. Nachází se 20 min. disk od m. Student. Vstupné je po domluvě.

Lékařské a diagnostické centrum "AlfaMed"

st. Krasny Prospekt, 86, 3. modul, 2, 3, 4. patro
Oční kliniky Novosibirsk. Adresový telefon. Jak se tam dostat
Multidisciplinární diagnostické centrum. Se specializuje na obecné nemoci, stomatologii, reprodukční medicínu a pediatrii. Přijímá dospělé a děti.

Lékařské centrum "Klinika Pašman" na Dzerzhinsky
Dzerzhinsky Ave., 1/1
Lékařské centrum širokého profilu. Provádí poradenský a diagnostický příjem.

Lékařské centrum "Klinika Pašman" na Blucher
st. Blucher, 71/1
Lékařské centrum širokého profilu. Provádí poradenský a diagnostický příjem.

Lékařské centrum "Astra-Med"
st. Kirova, 46
Multidisciplinární zdravotnické centrum. Specializuje se na diagnostiku s léčebným a rehabilitačním kurzem. Je vybaven nejmodernějším zdravotnickým a diagnostickým vybavením a funguje pouze podle moderních a osvědčených metod léčby v Rusku.


ZKOUŠKY SIBMAMASKETŮ PROBLÉMEM

Skrytý text: Zobrazit
Diminamama

Dio

Natina

Diminamama
Udělali jsme před 2 roky v * Vidím *, souběžně s tím, že kapky byly sníženy v důsledku 100%, ale moje ubytování spazmus je jednoduchý.
Na jaře, nemohli udělat zařízení, prostě klesl kapky, výsledek je stejný Překvapený
A teď se objevila fronta pro volný hardware, děláme, s námi chlapec cestuje z letiště v aga-aga
Po ošetření, pojďme se podívat, jestli vidíme, jestli hardware pomohl bez kapek.
Ale máme další problém, s námi děti v tlustých brýlích - jsme bez brýlí.

Prošli jsme volným kurzem, dnes jsme byli u očního lékaře u kontroly. Řekla, aby se objevila před podzimními prázdninami, a aby v případě potřeby upřela oči na svátky. Výsledek inspekce není nutné odkapávat. to by mělo být uvolněné, že by mělo být podstimulirvpli.
Ale máme také jednoduchou patologii - astigmatismus a křeč ubytování.

PK22, dětské oddělení.

21OKSI

MUMMY LENOCHKA napsal (a):
holky-maminky, hyperopie dcery a amblyopie, dáváte dětem nějaké speciální vitamíny?

Zpravidla platí, že pokud je předepsána dalekozrakost, jsou předepsány oči očí zlepšující krev, a tím i mozek, proto jsou léky předepisovány optometristou společně s neurologem. Nesnažte se experimentovat. S dalekozrakostí, dobrý účinek je dán různými stimulacemi, a to jak hardware a neustále používá doma. Poraďte se s optometristou.

ZDRAVÍ PRO VÁŠ DĚTI.
data shromážděná uživateli fóra v červnu 2016
______ text původní zprávy ___________________________________________


dítě postupuje krátkozrakost. za rok se vize snížila z -1,25 na -2,5. Lékař předepsal kapky. gymnastiku a řekl. že si můžete vyzkoušet hardware. magnetická terapie.
elektrostimulace. laserová terapie. dynamická fototerapie. školení ubytování a školení funkcí očí s využitím počítačových programů, špatně pochopit, co to je. čtěte na webových stránkách kliniky (bioterapie). kde jsme byli. pro oftalmologa je dětský pro celé město. pak na bl. pak na dovolené. pak na služební cestě.. na recepci nedostane.. tady nevím. Existuje nějaký bod v léčbě? Někdo se možná už pokusil. pomáhá? je nutné udělat několikrát ročně. co by to mělo být. léčba není levná.

Stojí to za pokus? Hardwarová léčba krátkozrakosti u dětí, recenze

Přístrojová léčba krátkozrakosti je nechirurgická metoda eliminace onemocnění, která je kombinací cvičení a tréninků na speciálních počítačových, laserových, magnetických, elektronických a dalších zařízeních.

Vzhledem ke komplexnosti procedur je zlepšena práce zrakového systému, zlepšuje se schopnost očí soustředit se na velké vzdálenosti, je normalizován krevní oběh a obnoven tón očních svalů.

Příznaky myopie u dětí

První příznaky krátkozrakosti se mohou objevit i v dětském věku. Pokud dítě neupraví svůj pohled na světlé téma, může to být příznak krátkozrakosti, ale to bude pravděpodobně schopen říci pouze oftalmolog.

Myopie může být také společníkem strabismu. Rodiče si mohou toto znamení všimnout sami v šestém měsíci života dítěte.

U jednoletých dětí jsou příznaky výraznější. Ten kluk se zamračil, aby se podíval na něco v dálce, rychle zamrkal, čelo pokrčil rameny a přiblížil objekty k očím.

Ve většině případů se krátkozrakost vyskytuje u dětí ve věku od 5 do 12 let. S krátkozrakostí je pro dítě obtížné vidět objekty ve vzdálené vzdálenosti. Po dlouhodobém vizuálním zatížení se oči unaví, je zde napětí. Při psaní nebo čtení může být dítě nakloněno na stranu. Tam jsou bolesti hlavy, vidění mlhoviny, pocit únavy.

Příčiny

Dědičnost je považována za nejčastější faktor ve vývoji krátkozrakosti. Není to však nemoc, která je přenášena, nýbrž predispozice k ní. To znamená, že dítě může zdědit určitou velikost vlastností oční bulvy nebo čočky atd. Pokud je alespoň jeden z rodičů diagnostikován krátkozrakostí, existuje riziko, že dědic bude mít také problémy s viděním.

Nadměrná roztažnost skléry (vnější hustá proteinová slupka) může být vrozenou příčinou krátkozrakosti. Tato forma krátkozrakosti se vyskytuje u dětí s vrozeným glaukomem, s patologií čočky nebo rohovky. Šance na porušení předčasně narozených dětí jsou vysoké. Děti narozené s Downovým syndromem nebo Marfanovým syndromem mají vrozenou slabou albuminovou membránu očí.

Získaná krátkozrakost se vyskytuje ve škole, když dítě zvyšuje vizuální zátěž. Dlouhý čas strávený na počítači má také pozitivní vliv na vývoj krátkozrakosti.

Problémy s viděním vznikají z důvodu nedostatku vitamínů nebo zrychleného růstu dítěte. Progresí krátkozrakosti může být důsledkem jiných onemocnění (skolióza, diabetes mellitus), zranění (například poranění míchy) nebo infekce (angína, zánět vedlejších nosních dutin, záškrt).

Rozsah onemocnění

Existují tři stupně onemocnění:

  • slabá - charakteristická dioptrie na -3;
  • médium - stanoveno pomocí dioptrií od -3,25 do -6;
  • vysoká (silná) - charakterizovaná dioptriemi od -6 a vyšší.

Nápověda Těžká krátkozrakost může dosáhnout vysokých hodnot, například -10, -15, -20 a vyšší.

Léčba přístrojů nebo fyzioterapie

Taková léčba krátkozrakosti je složitá a nejčastěji se provádí pomocí kurzů sestávajících ze specifických programů. Počet a délku zasedání předepisuje oční lékař individuálně pro každé dítě. Kurz je zvolen v závislosti na formě krátkozrakosti a stupni progrese.

Celkový efekt léčby hardwarem:

  • zvýšená ostrost zraku;
  • je aktivována činnost svalů očí a čočky;
  • zlepšená funkce optických nervů;
  • zvyšuje schopnost očí soustředit se na jednotlivé objekty;
  • normální binokulární vidění;
  • stimuluje práci sítnice;
  • zvyšuje se vytrvalost.

Průběh léčby trvá od 10 do 20 dnů. Po 5 sezeních se dítě podrobí dalšímu vyšetření, aby mohl lékař vyhodnotit výsledky. Lékař měří zvýšení zrakové ostrosti a v případě potřeby koriguje průběh. Týden po ukončení kurzu provádí oftalmolog úplnou diagnózu. Získané výsledky se zaznamenají a nastaví se datum příští návštěvy.

Doporučuje se opakovaný průběh na základě progrese krátkozrakosti. Pokud je celkový stav stabilní - po roce, pokud krátkozrakost postupuje rychle - po několika měsících. V průměru se po 6 měsících opakuje opakovaný soubor procedur.

Komplex počítačového softwaru

Léčba tohoto druhu dělá oční svaly v určitém pořadí, čímž zlepšuje vytrvalost a oční tón.

Princip činnosti je jednoduchý. Na obrazovce se zobrazí obraz nebo video sekvence (úkoly, hry, karikatury). Dítě sleduje, co se děje, a pohybuje okem v určitém směru programu. Takto se trénují oční svaly.

Korekční programy jsou nejen užitečným postupem, ale také vzrušující hrou. Hodí se i pro nejmenší pacienty (od tří let). Podle lékařů je v 70% případů využití počítačových metod možné dosáhnout pozitivní dynamiky.

Zvažte několik příkladů:

  • Program "Květina". Okupace probíhá ve formě hry. Dítě musí najít dopis, který je umístěn na konkrétním listu květu. S každou úrovní se úkol stává složitějším. Program obnovuje nejen vidění, ale také rozvíjí pozornost, trénuje intelekt.

Foto 1. Proces absolvování hardwarového zpracování programu "Flower". Obraz květu se promítá na obrazovku monitoru, na jednom z jeho okvětních lístků je třeba najít dopis.

  • Ambliokor. Přístroj je počítač vybavený vizuálním analyzátorem. Na obrazovce zařízení se zobrazí dítě. Speciální senzory čtou elektroencefalogram dítěte. Pokud dojde k poruše oka, počítač obdrží informace a obrazovka se vypne. Obraz se objeví během "správného" zobrazení.
  • Reamed. Pracuje na stejném principu jako předchozí program. Kreslená postava zůstane na obrazovce pouze během "správného" zobrazení, když je rozmazaný, obraz je vypnut.

Také populární jsou programy: Eye, Schulte stůl, Blade of Tyre, Chibis, Relah, Chase a Contour.

Masážní brýle

Zařízení je uzavřené sluneční brýle, vybavené senzory. Všechny režimy jsou regulovány pomocí speciálního ovládacího panelu. Skla mají magnetický a tepelný efekt, pracují v režimu vícefrekvenčních vibrací a tlaku vzduchu.

Přístroj přispívá k normalizaci nitroočního tlaku, zvyšuje přísun kyslíku do tkání oka, stimuluje krevní oběh a normalizuje akomodační funkci. Masážní brýle jsou vynikající metodou pro léčbu a prevenci krátkozrakosti u dětí jakéhokoliv věku. Počet sezení předepsaných oftalmologem.

Laserová terapie

Jeden příklad laserové expozice: obrazovka zařízení je umístěna 8-10 cm od očí pacienta, po kterém je na displej naneseno laserové záření. Pak se na obrazovce objeví různé obrázky.

Čísla mění jejich tvar a velikost, takže práce svalů očí. Přístroj stimuluje práci sítnice, vede k lepšímu vidění a ubytování.

Metoda je naprosto bezbolestná a bezpečná.

Příkladem takové terapie je stimulátor Falcon. Přístroj obnovuje a předchází vzniku krátkozrakosti a jiných onemocnění zrakového systému. Přístroj zlepšuje zrakovou ostrost a prostorové vidění.

Elektrostimulace

Moderní a efektivní způsob prevence a léčby krátkozrakosti. Metoda elektrické stimulace je vlivem slabých pulzů elektrického proudu na oční svaly, senzorický aparát a sítnici. Výsledkem je postupná normalizace procesů neuromuskulárního přenosu a zlepšení buněčného metabolismu. Tato metoda zlepšuje propustnost pulzů v optickém nervu. Počet postupů předepsaných lékařem (průměrně asi 7).

Pozor! Tento postup by neměl být prováděn u dětí s hypertenzí, cévní dystonií, epilepsií, onkologií, změnami v sítnicových cévách.

Ultrazvuková terapie

Metoda spočívá v působení ultrazvuku na oči v kontinuálním nebo pulzním režimu. Přístroj je speciální ultrazvukový vibrátor, který vypadá jako dalekohled.

Foto 2. Ultrazvuková terapie "UZT - MedTeko", může být použita při léčbě onemocnění očí, kůže a vnitřních orgánů.

Před prováděním zákroku jsou oči navlhčeny vodou nebo kontaktní kapalinou, pak se aplikuje a zapne se ultrazvuk. Délka procedury je 3-5 minut. Kurz předepisuje oftalmolog, obvykle asi 10 sezení za měsíc. Pro léčbu ultrazvukem neexistují žádná věková omezení ani kontraindikace.

Magnetická terapie

Metoda, při které střídavé a trvalé vlny magnetického napětí ovlivňují sítnici oka. V důsledku toho jsou stimulovány krevní cévy a průtok krve. Magnetoterapie má pozitivní vliv na regeneraci tkání. Tento postup lze provádět na zařízeních "ATOS", "Monobinoskop" atd.

Dětský organismus je citlivý na magnetické vlny, proto má magnetoterapie vysokou účinnost při léčbě abnormalit akomodačního průtoku. Terapie v průměru 10 sezení, nemá žádné kontraindikace.

Barevná terapie

Metoda založená na přenosu světla a barvy. Ovlivňuje receptory očí, poskytuje stimulační a sedativní účinek. Jedním ze zařízení pro barevnou terapii je přístroj Rainbow. Zlepšuje průtok krve, omezuje křeč a snižuje únavu. Použijte zařízení "CASCADE". Přístroj se pohybuje podél osy oka komplexem speciálních barevných podnětů.

Foto 3. Zařízení "Duha", které se používá k léčbě krátkozrakosti. Existují dvě zařízení, která nasměrují světlo do očí pacienta.

Recenze hardwarové léčby

Svetlana:

„Když mi bylo 8 let, byl mu diagnostikován astigmatismus a krátkozrakost. Oftalmolog doporučuje podstoupit léčbu hardwaru. Počet a čas výuky určuje vždy lékař. Nyní má dítě 10 let a podařilo se nám zvýšit zrak z 20% na 70%. Za dva měsíce bude následovat další léčba, ale hlavní je dynamika. “

Andrei:

„Můj syn v první třídě začal ztrácet zrak, s největší pravděpodobností kvůli velkému vizuálnímu zatížení. Dětský oftalmolog předepsal ošetření hardwaru a vydal výtisk s dalšími cvičeními. Každý večer, po terapeutickém přístroji, spolu s jeho synem, byly provedeny jednoduché cvičení pro oči. Doposud procházíme pouze první léčebnou kúrou, ale už je malý výsledek. “

Oční gymnastika: několik možností cvičení

Často, kromě hardwarové léčby krátkozrakosti u dětí, jsou doporučena oční cvičení. Taková gymnastika má mnoho pozitivních aspektů, z nichž hlavním je zrychlení průtoku krve a saturace tkání kyslíkem.

Je to důležité! Účinnost cvičení závisí na frekvenci jejich provádění. Systematické provádění jednoduchých manipulací pomáhá zlepšit výsledek pomocí hardwarové korekce zraku.

  • Cvičení 1. Pomalu pohybujte očima ve směru hodinových ručiček a proti směru hodinových ručiček v kruhu, čtyřmi kruhy v obou směrech. Po odpočinku pár vteřin. Opakujte tělocvičnu třikrát.
  • Cvičení 2. Bez snahy pohybovat očima 2-3 krát zleva doprava nebo shora dolů s maximální amplitudou, opakujte 6 krát.
  • Cvičení 3. Zatlačte oči se všemi silami a pak otevřete oči. Opakujte 5 krát.
  • Cvičení 4. S otevřenýma očima pomalu a plynule nakreslete osm ve vzduchu, proveďte 5 opakování.

Prevence krátkozrakosti v dětství

Můžete zabránit nebo zpomalit rozvoj krátkozrakosti, pokud budete postupovat podle několika jednoduchých pravidel:

  • vyberte si komfortní stolní osvětlení;
  • zkrátit čas strávený na počítači a TV;
  • brát přestávky a cvičení během intenzivního zatížení očí;
  • vyhýbejte se čtení během jízdy, když se vzdálenost mezi očima a knihou neustále mění;
  • brát vitamíny pro vidění;
  • opakujte cvičení pro oči.

Užitečné video

Podívejte se na video, které popisuje vlastnosti hardwarové léčby zraku u dětí s krátkozrakostí, popisuje možnosti postupů.

Nebezpečné účinky krátkozrakosti

Mírná progresivní krátkozrakost se může zvýšit až na střední až vysokou míru. Nedostatek léčby vede ke zhoršení nitroočního prokrvení, zvýšení a roztažení tkání oční bulvy. Průměrná a vysoká míra krátkozrakosti je nebezpečná s vážnými následky, může být komplikovaná: amblyopie, šedý zákal, odchlípení sítnice, strabismus atd.

krátkozrakost u dítěte: (

Jsi opatrný, hlavní věc. Ato se dostane do nějakého „čistého vzhledu“ nebo co to je (hlava, arménský lékař, mimochodem) a opustí temnotu peněz a zničí oči dítěte a všechny nervy rodičů ((((
Proto, když jsem šel do Helmholtz ke stejnému lékaři, budu pokračovat. Teď - obávám se. Další Kudiana najednou dala velmi kompetentní tetu, líbilo se mi to. Ale bylo to daleko.

Ale my jsme stále horší a těžší. 09/16/2015 11:56:04, Antoninka :)

S těmito problémy mám obě dcery (((od prvního do 13 let starého dobrého vidění, pak to začalo padat. Ve Fedorovce byly pozorovány všechny druhy fyzioterapie, výsledek je 0, pak prudký pokles v jednom létě, na - 6. V Geymgoltts se dělala skleroplastika ve stupni 11), přestali padat na 1 rok, pak vstoupili na univerzitu, nyní je to -7, a my budeme operováni vážně.

nejmladší začal v loňském roce ((((- 1 nyní ve věku 11 let. Byli v okresním patře, šli na excimer a zkontrolovali tam. Potvrdili - křeč, kapka kapek, vitamíny, které pijí, nepijí, snižují stres, chodí více a plavat.
a všechny (((

Došel jsem k závěru: naše profylaktické oftalmologové to nemají, takže naše vize klesne a budeme si myslet, co s vámi dělat. 09/16/2015 01:37:39, Velké slunce s krátkozrakostí celý život

Myopie u dítěte

Pomozte prosím očnímu lékaři, odhalila vidění krátkozrakosti -2, přisuzovanou elektroforézu za 4000 tisíc 10 cvičení na gymnastiku pro oči a samozřejmě brýle, dítě ve věku 10 let, které mělo takové problémy. Opravdu potřebuju radu

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Velmi drahé, souhlasím. Udělali jsme doma, přišla k nám sestra, 250r zasedání. Pokud jste šel do jejího domu, pak 200r. Společnost Logunova nás již 2 roky zpracovává, neustále klesá, prošli jsme hardwarovou léčbou a brzy se opět připravujeme na injekce. Zatímco krátkozrakost stojí na jednom místě, pah-pah.

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Mýlil jsem se, ne elektroforéza, ale laserová terapie a visotronic

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

jsme provedli visotronic a barevné korekce 10 zasedání každých 4000 vyšel v září.

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.
  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

došlo ke zlepšení, nyní musíme jít znovu

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Proč jsme dělali tak drahou elektroforézu? Udělali jsme to zdarma, možná je to opravdu jiné, mnoho lidí mi to řeklo, jakmile začnete nosit brýle, zrak klesá, údajně oko není namáhavé, bez ohledu na to, jak to funguje, lékaři Okulists se na to zeptali, jedním hlasem říkají, že je to nesmysl. ale faktem zůstává, že zrak dcery je už -4, začal -1, nejprve se zahojil, pak psali brýle jen proto, aby se podívali do dálky, teď je nosí po celou dobu

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Všechno je zde komplikované. krátkozrakost v jednom oku, ostře pokleslo vidění v 7 letech a hyperopie s nestabilním strabismem na straně druhé. Byli léčeni a konzultováni s mnoha lékaři Penzy: Burmistrova, Serebryakova, Gorbunova, v oční mikrochirurgii u Kotelnikova (léčena po dobu 3 let), konzultována u profesora Alishaeva, nyní je její dcera stará 11,5 let, jsou sledována a podstoupila léčbu včetně hardwaru u Logunova in Real Aiz. Dítě roste, zatížení se zvyšuje a vidění stále padá.
Jaký druh poradenství potřebujete?

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Ať už si koupíte brýle, zdánlivě mínus malá krátkozrakost 1 stupně (vše se může opravit sám) a zda jít na visotronic

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

máme -0,5 bodů, silně řekl, aby si koupili, máme křeč docela silný. řekli, že musíte uvolnit svaly očí, takže jsme si koupili brýle na dálku a udělali to, co říkají lékaři

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Moje dcera má 10 let, psal jsem body za -1, používejte jen do dálky (hlavně pro sledování televize). Před tím byly ošetřeny kapkami Cyclomed, Taufon, Emoksipin, elektroforézou s roztokem aloe, v poliklinice zdarma. Pozvali jsme se do domu, abychom se nejezdili s nejmladším, 250 rub. No, to je velmi důležité dělat gymnastiku pro oči. Brýle jsou potřeba, jsou jako treger, napínají a uvolňují oční svaly. Má dcera má ráda brýle, všechno vidí a občas zapomene vzlétnout, když nejsou potřeba.

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Byli jsme léčeni podle vašeho schématu a zároveň přisuzovali brýle, nevím, ale teď máme -4, možná by naše brýle vypadly bez brýlí

  • Pokud chcete psát komentáře, přihlaste se nebo se zaregistrujte.

Dvakrát ročně provádíme kurzy Taufon, Irifrin, Emoxipin. A simulátory: elektrostimulace, rozvoj rezervy. a další, vždy tři přístroje.
Zpočátku, účinek byl, vize vzrostla o tři až čtyři řádky, v poslední době tam byl žádný účinek vůbec, vize klesla dramaticky (viděl jsem 7 řádků, jsem se stal 3, poslední ošetření hardwaru nepomohlo) vysvětlil ostrý skok v růstu dítěte. Tento rok bude přeskočen, zjistěte, zda je rozdíl.
Lékař vysvětlil, že je-li krátkozrakost, pak to nezmizí, naším úkolem je udržet krátkozrakost na konstantní úrovni, aby nedocházelo k jejímu pokroku. Po promoci obvykle zrak nespadá.
Noste brýle neustále. Stejně jako :)) Mimochodem, zkušený oční lékař nikdy nepřiřadí brýle přesně stejně jako mínus. Vždy nechte okraj, abyste si mohli trénovat oči. Tedy v brýlích, nevidíme 100%.
V každém případě vyhledejte lékaře, kterému důvěřujete, projděte léčbou hardwaru a teprve pak zvedněte brýle. Začali jsme takhle. Léčba a gymnastika pro oči mohou výrazně zlepšit vidění za 10 dní.
Nebojte se o hlavní věc! Teď, mnoho dětí s brýlemi, hlavní věc, kterou oči pozorují.

  • Předchozí Článek

    Okuvayt - návod k použití, recenze, analogy a formy uvolňování (tablety 530 mg Lutein, 645 mg Forte, tobolky Complit) léky pro léčbu makulární degenerace, snížená ostrost zraku u dospělých, dětí a během těhotenství. Složení

Více Článků O Zánět Oka