Vyrobili laserovou korekci vynikající, s mým dlouho zanedbávaným krátkozrakostí s komplexním myopickým astigmatismem a strukturou oka. Operace byla obtížná, ale výsledek byl dokonce mnohem vyšší, než se předpokládalo. Děkuji moc!

Na jaře byly provedeny 2 operace. Koagulace laserem k odstranění retinální dystrofie a laserové korekce krátkozrakosti (vidění bylo -7). Šest měsíců uplynulo, vize je 100%. Zdálo se, že svět se stává jasnější a dokonce i dýchá snadněji, když máte zrak, a ne čočky / brýle. Doposud je vše vnímáno jako zázrak! Operace je bezbolestná a rychlá (10-15 vteřin na jedno oko), ale vzhledem k tomu, že Andrej Fedorovič před startem podrobně vyprávěl, co by udělal, jak bych se cítil, jak se chovat, atd. téměř to nebylo děsivé. Během operace navíc lékař komentoval své činy: „Teď bude voda proudit,“ „teď budu bít oko,“ „teď bude v očích tma“, atd. - je to velký úlevu od stresu a uklidnění.

Viděl jsem to hned, poté, co jsem opustil operační sál, mohl jsem dokonce číst. Pár hodin před mýma očima bylo vše v mlze, která vůbec nezasahovala, a několik dní byli podrážděni jasným světlem, jinak se téměř nic nedalo připomenout zásah!

Zaměstnanci jsou opravdu "ošetřovatelství" s klienty, na této klinice se cítíte velmi dobře.

Také se mi líbila skutečnost, že není nutné projít všechny testy před operací s nimi, ale to může být provedeno zdarma na vaší klinice, což velmi pomáhá zachraňovat lidi, kteří nemají peníze.

Obrovský, srdečný díky všem očním pracovníkům! Chci popřát zdraví, úspěch a odpočinek Andrei Fedorovičovi. Nevyhazujte v práci, potřebujeme vaše zlaté ruce! Postarejte se o sebe!

Napište recenzi

Amur region
Blagoveshchensk,
st. Čajkovskij, 3

Telefon 8 416 231 11 22

Existují kontraindikace
konzultace
odborníka.

Ministerstvo zdravotnictví regionu Amur
Blagoveshchensk, st. Lenin, 135
8 (4162) 20-07-65

Úřad Rospotrebnadzor v regionu Amur
Blagoveshchensk, st. Den května, 30
8 (4162) 52-56-29

Vedení Roszdravnadzor v regionu Amur
Blagoveshchensk, st. Mukhina, 31,
8 (4162) 53-21-01

Po - Pá od 9:00 do 17:00
So - Ne od 10:00 do 14:00

Oční

Informace

  • +7 (4162) 31‒11‒22 Zobrazit telefon
  • Výpočet karty
  • Hotovostní vyrovnání
  • Platba prostřednictvím banky

Recenze

Je to vaše společnost? Zaregistrujte zdarma obchodní účet a odpovězte na hodnocení jménem společnosti

Karta Doporučené obsahuje recenze pouze od zkušených autorů.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tento přehled není o práci lékařů, ale o organizačních otázkách, které jsou také velmi důležité, zejména pro nerezidentské pacienty. Zaznamenali jsme otce na operaci šedého zákalu po dobu 3 týdnů dopředu, dávali pilulky a schůzky, které je třeba provést před operací. Táta přijel z jiného města 5 dní před operací, ale nechal telefon doma a kapky, které byly potřeba.

Tento přehled není o práci lékařů, ale o organizačních otázkách, které jsou také velmi důležité, zejména pro nerezidentské pacienty. Zaznamenali jsme otce na operaci šedého zákalu po dobu 3 týdnů dopředu, dávali pilulky a schůzky, které je třeba provést před operací. Táta přijel z jiného města 5 dní před operací, ale nechal telefon doma a kapky, které je třeba odkapávat, aby se připravily (starší osoba). Přišli jsme na kliniku, abychom si pořídili seznam kapek a koupili je. Ukázalo se, že on nebyl telefonován 4 dny před požadovaným datem a zaznamenal na něj jiného pacienta! Je dobře, že jsme přišli, jinak jsme přišli na určený den, byli bychom posláni domů! Se všemi analýzami a připraveným tělem! Je skutečnost, že jste se před telefonem nedostali telefonem, důvodem, proč ho napsat? Toto není recepce! Jedná se o závažný zásah, který vyžaduje předchozí přípravu a podávání léků, které ovlivňují tlak! Musíte se tedy zeptat na telefonní čísla příbuzných, protože je to pro vás tak důležité, abyste vyzvali pacienty. Kdybychom změnili názor, nebo by se s analýzou něco stalo, kontaktovali bychom vás a odmítli nebo se zaregistrovali na jiné datum. Byl nervózní a byl pod tlakem. Otázka byla rozhodnuta, díky bohu, v náš prospěch, ale fakt byl velmi nepříjemný. V den operace jsme byli ošetřovatelkou přímo u vchodu na kliniku. Myslel jsem, že v placených institucích by všichni zaměstnanci měli být velmi zdvořilí, aby neztratili zákazníky. Zničila naši náladu před operací, takže jsme přišli nadšeni, ne každý den, protože se provádí oční operace mého otce a tady u vchodu jsme začali učit život. Také jsem musel umýt podlahy v práci, nic strašného o tom, ale já jsem nikdy nedovolil, abych byl hrubý na návštěvníky, jen jsem svou práci mlčky. Dojem o klinice je zkažený, není příliš vážný u starších pacientů starších pacientů a obecně u všech pacientů. Doufáme, že lékaři vykonají svou práci efektivně a operace bude úspěšná. Jedinou výhodou bylo, že první vstup pro důchodce je volný, a to i při absenci důchodového certifikátu. Pokud Flamp čte vedení kliniky, prosím, pracujte s personálem, věřte mi, takové okamžiky kazí dojem o vaší placené zdravotní instituci.

Oftalmologové recenze

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 320
Registrace: 11/26/2010
ID uživatele: 1913
Děkuji: 49 krát
Bývalá přezdívka: Evangeline

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 7722
Registrace: 5.7.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 1270
Děkuji: 3736 krát

Zeptejte se Kate pupsya_kat. Pravděpodobně to řekne)

Příspěvek byl editovánKateArt - 16.6.2012, 14:05

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 501
Registrace: 7. 7. 2011
Od: Kaliningrad
ID uživatele: 3721
Děkuji: 222 krát
1 dítě: Alinka - Malinka
2 dítě: Ilyushik

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4695
Registrace: 10.11.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 1816
Děkuji: 2676 krát
1 dítě: dívka
2 dítě: dívka
Skutečné jméno: Já jsem Katya

Pak, když s námi není žádná láska,
Pak, když studený hrb,
Vyndejte z kufru zbraň.
Dej to a dejte to do zastavárny.

Kupte si za tyto peníze gramofon
A někde ve světě tanec.
Brodsky

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 7722
Registrace: 5.7.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 1270
Děkuji: 3736 krát

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 892
Registrace: 09/09/2010
ID uživatele: 1583
Děkuji: 127 krát
1 dítě: Ksyushenka, 16.5.2010
Skutečné jméno: Catherine

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 320
Registrace: 11/26/2010
ID uživatele: 1913
Děkuji: 49 krát
Bývalá přezdívka: Evangeline

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 75
Registrace: 31.8.2011
ID uživatele: 4354
Děkuji: 38 krát
1 dítě: Mishutka 04/10/09
2 dítě: Daria 10/17/11
3 dítě: ještě není připraveno
Skutečné jméno: Maria

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4695
Registrace: 10.11.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 1816
Děkuji: 2676 krát
1 dítě: dívka
2 dítě: dívka
Skutečné jméno: Já jsem Katya

No, to se stalo, byl jsem přesvědčen, že když jsem od jednoho lékaře slyšel diagnózu, musím ještě jít na pár a poslouchat, co říkají a vyvodit závěry. Kde Simukhin přijímá?
A samozřejmě Khabarovsk lékaři pro mě jsou nejvíce pro. 10 let uplynulo po operaci, porodila 2 krát a já si na své -9 zatím nevzpomínám.

Fig sami máte takové dítě a takové problémy nejsou pro děti. Hodně štěstí s vaší léčbou. Napište pom, jak to šlo.

Pak, když s námi není žádná láska,
Pak, když studený hrb,
Vyndejte z kufru zbraň.
Dej to a dejte to do zastavárny.

Kupte si za tyto peníze gramofon
A někde ve světě tanec.
Brodsky

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4695
Registrace: 10.11.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 1816
Děkuji: 2676 krát
1 dítě: dívka
2 dítě: dívka
Skutečné jméno: Já jsem Katya

Pak, když s námi není žádná láska,
Pak, když studený hrb,
Vyndejte z kufru zbraň.
Dej to a dejte to do zastavárny.

Kupte si za tyto peníze gramofon
A někde ve světě tanec.
Brodsky

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4165
Registrace: 03/20/2011
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 2540
Děkuji: 2183 krát
1 dítě: dcera osla
2 dítě: Opravdu chci svého syna
Skutečné jméno: Galina
Stará přezdívka: Malinka_23

No, to se stalo, byl jsem přesvědčen, že když jsem od jednoho lékaře slyšel diagnózu, musím ještě jít na pár a poslouchat, co říkají a vyvodit závěry. Kde Simukhin přijímá?
A samozřejmě Khabarovsk lékaři pro mě jsou nejvíce pro. 10 let uplynulo po operaci, porodila 2 krát a já si na své -9 zatím nevzpomínám.

Fig sami máte takové dítě a takové problémy nejsou pro děti. Hodně štěstí s vaší léčbou. Napište pom, jak to šlo.

Siukhin nedávno vzal Dr. Pak do své dcery.

ale má záznam. Hodně štěstí velmi dobrý doktor, a co je nejdůležitější, všechno vysvětluje.

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4439
Registrováno: 1. prosince 2009
Od: Krasnodar
ID uživatele: 414
Děkuji: 2244 krát
1 dítě: Lena je 16 let
2 dítě: Milochka 7 let

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1656
Registrace: 22. 6. 2011
ID uživatele: 3323
Děkuji: 569 krát
1 dítě: Oblíbený syn
Skutečné jméno: Olya

Skupina: Uživatelé
Příspěvky: 962
Registrace: 12/20/2012
Od: Belogorsk
ID uživatele: 11182
Děkuji: 457 krát
1 dítě: Štěstí 2014
2 dítě: Joy 2016
3 dítě: vůle
Skutečné jméno: Taisiya

Jdu do Krasnogorska v Eugene MC. Doktor věd, profesore, je jasné, že odborník ve svém oboru zodpovídá všechny otázky velmi podrobně a vypráví všechno. Pokuste se jít k ní.
Ale nemůžu s nikým srovnávat, šel jsem k ní jen ve prospěch)))

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4695
Registrace: 10.11.2010
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 1816
Děkuji: 2676 krát
1 dítě: dívka
2 dítě: dívka
Skutečné jméno: Já jsem Katya

Pak, když s námi není žádná láska,
Pak, když studený hrb,
Vyndejte z kufru zbraň.
Dej to a dejte to do zastavárny.

Kupte si za tyto peníze gramofon
A někde ve světě tanec.
Brodsky

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 4820
Registrace: 9.5.2013
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 13955
Děkuji: 2056 krát
1 dítě: dcera 2008
2 dítě: dcera 2013
Skutečné jméno: Julia

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 1232
Registrováno: 9. listopadu 2009
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 308
Děkuji: 403 krát
1 dítě: Elizabeth 2007
2 dítě: Polina 2017
Skutečné jméno: Catherine

Skupina: Uživatelé
Příspěvky: 3489
Registrace: 25.9.2012
Od: Blagoveshchensk
ID uživatele: 9566
Děkuji: 2249 krát
Skutečné jméno: Irina

Četl jsem recenze o Siuhině a šel k němu v lednu - velmi pravé oko začalo vodu. Podíval se, řekl konjunktivitidu, předepsal kapky a pilulky. I když jsem měl konjunktivitidu a symptomy byly úplně jiné. No, dobře, doktor ví lépe. Léčilo se to, ale oko, jako vodnaté, pokračuje. Proto v pátek půjdu do Medline, tam je alespoň recepce v rámci DMS politiky
A také jsem se zeptal Siukhina - hodně pracuji u počítače, oči mám unavené, jak mohu pomoci jiným než gymnastice? - můžete natáhnout krční svaly, krevní zásobení atd.
Ok, a možná hardware nějak? Masérky na oči? Tady, například, společnost Gezatone (zdá se, že je takto napsána, v nákupu od Annky jsem viděl dost).
On - já to nevím, ale kupuju od Číňana, koupil jsem si ho a používal pro sebe, všechno je v pořádku, stojí 500 rublů.
Ano, nějak nechci věřit mým očím na čínský aparát. - co! Pracoval jsem v Harbin, Číňané jsou tak skvělí!

Možná, že Číňané a dobří kolegové, ale už na jeho recepci nepůjdu.

Oftalmologové (oftalmologové). Recenze

Arakelyan Mariam Aramovna

Se specializuje na diagnózu a léčbu akutních a chronických očních onemocnění, včetně astigmatismu, krátkozrakosti, hyperopie, konjunktivitidy (virové, bakteriální, alergické), strabismu, ječmene. Zabývá se vyšetřeními očí a také výběrem brýlí a kontaktních čoček.

Náklady na přijetí - 2000 rublů.

Recenze

Moc se mi to líbilo. Jediná stížnost, že jsem byl zaznamenán v 10:45, a tam byla provize, a můj manžel byl nemocný a byl jsem tam nervózní. Pozdě, ale byl jsem přijat. Řekl jsem: "Proč mě neoznámili, že jste měli provizi, odložili recepci," na kterou odpověděli, že sami nevěděli.

Babayan Angela Razmikovna

Diagnostikuje a léčí zánětlivá oční onemocnění (blefaritida včetně demodekčního ječmene, chalazion, konjunktivitida, uveitida, chorioretinitida), syndrom suchého oka, centrální a periferní formy retinální dystrofie a fundus patologického fundusu na pozadí somatických onemocnění, glaukomu, katarakty atd..

Náklady na přijetí - 1440 rublů.

Recenze

Po dlouhou dobu jsem sebral lékaře pro svého manžela s chalazionem dolního víčka, na základě délky služby (v letech), ceny vstupného! Angela Razmikovna věnoval mnoho času svému manželovi, předepsané léčbě (mimochodem léky s nízkými náklady), vysvětlil postup léčby, všechny nuance! Dalo to velmi.

Žarkova Alla Vladimirovna

Diagnostikuje a léčí zánětlivá a alergická onemocnění oka, poranění, krátkozrakost, hyperopii, astigmatismus, presbyopii, strabismus, šedý zákal, glaukom, onemocnění sítnice, zánět spojivek a dakryocystitidu novorozence.

Náklady na přijetí - 1950 rub.

Recenze

Je to v pořádku. Doktorovi se to líbilo, dobře. Položil všechno na police. Klinika je také normální, nebyli tam žádní lidé, byli přijati včas, dokonce dříve. Lékař všechno napsal, vysvětlil, předepsal léčbu. Hledám to na recenzi na webu a recenze byly potvrzeny. Nebere nic nad normu, pokud něco neví.

Bokarev Sergey Aleksandrovich

Provádí diagnostiku, prevenci a léčbu takových očních onemocnění, jako je astigmatismus, krátkozrakost (myopie), hyperopie (hyperopie), konjunktivitida (virová, bakteriální, alergická), strabismus, ječmen. Zapojen do vyšetření očí, stejně jako výběr bodů.

Náklady na přijetí - 2100 rublů.

Recenze

Vzali to bez jakýchkoliv problémů, lékař zanechal dobrý dojem - klidný člověk a kompetentní lékař, všechno bylo v případě, nepřidělilo žádné další léky, neuložili zbytečné služby a specialisty. Tam byl list s plnou informací o rukou - výsledek vyšetření, diagnóza, jmenování. Ano, ano.

Volik Julia Vladimirovna

Oftalmolog. Léčí astigmatismus, krátkozrakost, kapilární angiodysplasii, hemangiom, hyperopii, strabismus, červené oči.

Náklady na přijetí - 1900 rublů.

Recenze

Naprosto úžasný doktor, líbilo se mi všechno. Jako specialista se mi zdálo, že je to velmi dobrý odborník, a za druhé, jako osoba dokonale pochopila, že osoba, která přichází na kliniku, pravděpodobně není jako svatba, ale s nějakými problémy. Je velmi pozorná, velmi.

Manukyan Hayk Levayevich

Oftalmolog, laserový chirurg. Provádí diagnostiku a léčbu glaukomu s otevřeným úhlem a úhlovým uzávěrem, odstranění cizího tělesa, novotvaru očního víčka a spojivek, chalazionu, pterygia, pingueculy, laserové léčby sekundárního katarakty a glaukomu atd.

Náklady na přijetí - 1500 rublů.

Recenze

Moc se mi to líbilo. Lékař je velmi profesionální, velmi pozorný. Udělal všechno správně. Souhlasil jsem, že přijdu za ním k přezkoumání. Všechno mi vyhovuje, všechno je v pořádku. Hledal jsem doktora, který není jen oční, ale konkrétně to, co jsem potřeboval, a pomohl mi vyřešit problém, který jsem měl.

Fedoseeva Tatyana Anatolyevna

Specializuje se na korekci zraku (výběr brýlí a kontaktních čoček) pro hyperopii, krátkozrakost, astigmatismus a věkovou presbyopii. Zabývá se také diagnostikou a léčbou konjunktivitidy, keratitidy, skleritidy, ječmene, blefaritidy, demodikózy a poškození očí v případě metabolických poruch (diabetes, degenerace, vaskulární okluze). Provádí léčbu chalazionu, xanthelasmy, pterygia, cyst, papilomů atd. chirurgická a laserová koagulační metoda.

Náklady na přijetí - 1800 rublů.

Recenze

Doktor byl pozorný, odpověděl na všechny otázky a potěšil mě dobrými výsledky. Lékař mi připadal docela zkušený, bylo tam spousta vybavení, které použila. Nevyvolávala jsem žádné komerční služby. Vše v očekávaném. Byl jsem potěšen.

Recenze o oftalmologických klinikách a centrech Moskevské oblasti

Nejvíce diskutované oční kliniky Moskevské oblasti

Recenze o moskevských oftalmologických centrech

Oční kliniky: příležitosti

Oční onemocnění mají často vážné následky, pokud problém nebyl vyřešen v raných fázích vzhledu. Důvodem pro naléhavou výzvu lékaře je suchost, nepohodlí, zarudnutí, snížená ostrost zraku atd.

Moderní oftalmologické kliniky využívají jedinečných technologií a různých přístupů k řešení těchto problémů. Diagnostika onemocnění se provádí pomocí oftalmoskopů, gonioskopů, monitorů krevního tlaku, sonografických a elektrofyziologických technik. Vyberte instituci, která vám pomůže, pomůže zákazníkům oční kliniky. Nejvíce informativní jsou odpovědi, vyprávění o technickém vybavení, vlastnostech použitých metod, kvalifikaci odborníků.

Recenze o oftalmologických centrech nám říkají, že lidé si často volí ty instituce, které v případě potřeby vydávají „nemocnou dovolenou“. To šetří čas a vyhýbá se kontaktu s městskou klinikou, kde dokumentuje dočasnou pracovní neschopnost.

Uvádí recenze ophthalmological center

Recenze o oftalmologických klinikách, které jsou samozřejmě pozitivní a negativní. Pozitivní body na jedinečné zařízení instituce, přátelský přístup zaměstnanců, profesionalita lékařů, dostupnost moderního vybavení. Negativní tvrzení jsou zpravidla individuální a jsou spojena s lidským faktorem.
Podle recenzí oftalmologických center je pro pacienty velmi důležité mít oční pohotovost v ústavu. Toto oddělení provozuje nepřetržitě a je schopno poskytnout nouzovou pomoc.

V síti najdete recenze oftalmologických klinik obsahujících slova vděčnosti určitému specialistovi. Doporučuje se věnovat pozornost těmto reakcím. Jednotlivé instituce se zabývají komplexními a nestandardními případy, recenze těchto oftalmologických klinik lze nalézt také na internetu.

Oftalmologové v Blagoveshchensku

Blagoveshchensk, Zeya, 175/179 - 1 kancelář; 3. patro

5,0 Průměrné hodnocení na základě 3 hodnocení Absolute Medical Center

Blagoveshchensk, St. Innocent Lane, 5 - 1, 2. patro

3,1 průměrné hodnocení na základě 15 hodnocení Amurlazer, eye microsurgery center

Blagoveshchensk, Nemocnice, 32 - 1. patro

Blagoveshchensk, Trudovaya, 19 - 1. patro

3,1 průměrné hodnocení na základě 16 hodnocení Eye, eye center

Blagoveshchensk, 50 let října, 13/1 - 505, kancelář; 5. patro

Blagoveshchensk, Blagoveshchensk, Kalinin, 22

Blagoveshchensk, Ostrovsky, 20/4

2.6 Průměrné hodnocení na základě 29 hodnocení Family Medicine Clinic, LLC

Blagoveshchensk, Rudá armáda, 125

Blagoveshchensk, nemocnice, 32

1,0 Průměrné hodnocení na základě 1 hodnocení Medline Medical Center

Blagoveshchensk, Kalinina, 52 - 3 patro

4,3 Průměrné hodnocení na základě 3 hodnocení Katedra placených služeb, AODKB

Blagoveshchensk, Blagoveshchensk, Oktyabrskaya, 108v

Blagoveshchensk, Čajkovskij, 3 - 1 patro

Blagoveshchensk, Pionerskaya, 14 - 1 patro

Blagoveshchensk, Amur, 229

Blagoveshchensk, 50 let října, 15 - 18 sekcí; 4. patro; centrum Burhan

Blagoveshchensk, Ignatievskoe dálnice, 12/4

nan Průměrné hodnocení

Konzultace oftalmologem v Blagoveshchensku

Na portálu bolyat-glaza.ru jsme shromáždili všechny známé odborníky oftalmologů v Blagoveshchensku.

Zde můžete vidět adresy a v jaké době pracují lékaři, stejně jako diagnostická centra. Můžete si přečíst hodnocení a recenze a vybrat specialistu s dobrým poměrem kvality a ceny.

Oftalmologové, oftalmologové v Blagoveshchensku

Hledáte dobrý oční specialista? Chcete zkontrolovat svůj zrak? Pohodlné vyhledávání mezi 16 společnostmi poskytujícími služby oftalmologa, Blagoveshchensk.

Z dohledu

V dětské krajské nemocnici jsou pacienti s vadou zpětného zákalu

Odstranění šedého zákalu a obnovení zraku je pro pacienty regionální klinické nemocnice pro děti možné díky zařízení Infinity phaco-emulgačnímu zařízení. Operace bude drahá pro dospělé: s ohledem na nejlevnější spotřební materiál, neuzavřený pohled bude stát 14 tisíc rublů, vrátí se dětem zdarma.

AP dopisovatelka včera navštívila jednu z téměř nekrvavých operací.

Jedinečnost mikrochirurgické metody spočívá v tom, že je vyrobena relativně malým řezem v oku - pro dospělé je to 2,2 mm, pro děti - 1,8. Mezi výhody patří méně komplikací a kratší doba rehabilitace: pacienti vstanou z operačního stolu a jdou domů. Úplné zotavení nastane asi za měsíc. Vize je pacientům vrácena pomocí speciálních čoček vyrobených z polymerů, které jsou vloženy do oka po celý život.

„Budeme instalovat umělou čočku, která bude mít extra světelnou difrakci - to je extra negativní,“ říká oční lékař s více než 15 letou zkušeností v operaci šedého zákalu, Ludmila Savchenko, připravující pacienta na operaci. - Po operaci bude chodit bez brýlí. Pacient bude schopen vidět daleko, na blízko a na střední vzdálenosti, to znamená, že o tom ani nepřemýšlí - vidí všechno.

V závislosti na solventnosti a svědectví je pacientům nabízeno více než tisíc různých čoček - každý má individuální přístup.

Náklady na objektiv a spotřebního materiálu, v závislosti na typu coagular čočky - od dvou do 12 tisíc rublů - jsou používány nejčastěji, torické a multifokální čočky bude stát více - až 20 tisíc rublů, některé stojí více než 30 tisíc. Samotná operace se odhaduje na 12 tisíc rublů, důchodci a lidé se zdravotním postižením dostávají 15% slevu. Děti vrátí zrak zdarma. Každoročně se v nemocnici provádí asi 1 700 očních operací, z nichž asi tisíce je spojeno s šedým zákalem.

Pacientka, Věra Senchenko, je vedena na operační sál tím, že ji drží za ruku - nemá žádné obvyklé brýle s minusem 12. Dozvěděla se o operaci od souseda, který byl s výsledkem spokojen.

- Ztratil jsem zrak velmi ostře. Až do mínus 12 od mínus čtyři, to klesalo v posledních dvou k třem rokům. Zpočátku jsem si myslel, že je to věk, byl jsem ještě 57 let, a pak se ukázalo, že to byl šedý zákal, který tlačil na objektiv, “říká Vera Mikhailovna. - Bylo mi řečeno, že moje skutečné vidění je mínus tři nebo čtyři, ale po operaci uvidím dokonale a souhlasil jsem. Stojí za to: vize je obecně to nejlepší, co člověk může mít. Nebojím se, chci vidět.

Lékaři říkají, že pacienti s šedým zákalem se v poslední době stávají mladšími: jestliže před hlavním věkem těch, kteří podali žádost, bylo více než 60 let, nyní se nachází ve čtyřiceti letech, existují i ​​děti. To je způsobeno jak zraněním, tak vrozenými chorobami.

Vera Mikhailovna padá na operační stůl. Navzdory tomu, že oko bude řezané, lokální anestézie - 0,3 mililitru ledokaka pod slznou membránou. Pacient necítí nic a nevidí kvůli jasnému světlu mikroskopu, lékaři říkají, že hlavní problém spočívá v tom, aby se nepohnul jeho okem. Novináři přítomní na operaci sledují pohyb světla chirurgických nástrojů na speciálním monitoru.
Zde je pár řezů, několik kapek krve se odstraní mikroskopickým tamponem. Katarakta je rozdrcena zevnitř a nasává její částice fakoemulzifikátorem, který se nesměje, zpívá - to jsou zvuky, které lékař s ohledem na sílu ultrazvuku orientuje. „Když se leze další fragment, aparát vplíží - v tuto chvíli je vakuum rozbité,“ vysvětlují odborníci, co je pro ně průměrné osobě vždy jasné.

Přístroj je ovládán nohou pomocí pedálů: vlevo - s mikroskopem, vpravo - s výkonem ultrazvuku. Manipulace s očima jsou samozřejmě prováděna rukama. Po úplném odstranění šedého zákalu umístěte čočku do složené formy. Mikrořezy v oku jsou již narovnány uvnitř, jsou opatřeny nejtenčím vláknem: jednorázová jehla je tenčí než vlasy, nit samotná má ještě menší průměr. Zítra budou odstraněny stehy.

- Měla jsem větší strach, jedno slovo „operace“ už bylo děsivé, ale tady... Cítila jsem dotyky a to bylo všechno, říká Vera Mikhailovna po několika minutách, zatímco její oči jsou stále zavřené obvazy. - Neviděl jsem nic, jen světlo, když bylo oko očištěno.

- Zítra budeme šťastní, myslím. Odstraňte obvaz, zkontrolujte zrak, - Ludmila Aleksandrovna není v žádném spěchu, aby to shrnula.

Pokud byla operace úspěšná, vezme si druhé oko velmi brzy - nedoporučuje se pracovat obě najednou. Byly zjištěny případy, kdy bylo po dvou dnech užito druhé oko.

Oftalmolog

Oftalmolog je lékařský specialista, který se zabývá léčbou a prevencí očních onemocnění a studiem fyziologie a anatomie oka.

Historie povolání

První pokusy o léčbu očních onemocnění byly provedeny v 1. století před naším letopočtem. Slavný filosof a vědec Cornelius Celsus si vybral duhovku, komory a řasnaté tělo očí. Díky výzkumu vědce byly poprvé identifikovány glaukom a šedý zákal a zlepšena metoda tlaku šedého zákalu, která byla používána do konce 16. století.

Arabští vědci také čerpali znalosti ze starých civilizací a uvedli je do praxe. Ibn Haytham napsal knihu o optice, která se stala základem pro další tvorbu brýlí a teorie vidění. Ibn Sina v pojednání "Kánon lékařské medicíny" vyvinul průvodce očními chorobami, který byl v evropských zemích používán po dobu 600 let.

V 19. století provedl první oftalmologický výkon chirurg J. Kritchet z Anglie. Je jedním ze zakladatelů moderní oftalmologie.

V současné době, profese oftalmolog zahrnuje širokou oblast odborných znalostí. V USA jsou tito specialisté vyškoleni po dobu 4 let v bakalářském studiu a poté další čtyři roky v oboru očního lékaře. Také tato oblast medicíny je další disciplínou, která je studována na lékařském pobytu.

Oftalmologie pokrývá různé aspekty diagnózy, prevence a léčby onemocnění oka, jakož i onemocnění mozku, které ovlivňují vidění.

Ve Spojených státech a v Evropě zahrnuje osnovy oftalmologa věda o vizi, farmakologii, základy diagnostické a lékařské péče, neurologie, vizuální psychofyziky a optiky. Studovány jsou také aspekty funkčního vidění, terapie, anatomie, vizuálního vnímání, histologie atd.

Oftalmolog úzce spolupracuje s dalšími odborníky, včetně oftalmologa, optometristy, fyziologa a psychoterapeuta.

Oční lékař může poslat pacienta do optometristy, aby obnovil vidění, určil optická zařízení nebo kontaktní čočky.

Oční lékař může provádět prevenci, vyšetření a léčbu jak dospělých pacientů, tak dětí. Dětský oftalmolog kontroluje zrak, určuje oční onemocnění. Patří mezi ně šedý zákal, trn, glaukom, ritonopatie a další.

Také pediatrický oftalmolog se zabývá korekcí zraku. Existuje několik metod: refrakční, léková a optická terapie. Pouze v extrémních případech operaci provádí dětský oftalmolog.

Specifika lékařské činnosti oftalmologa

Lékař oftalmolog se zabývá lékařskou činností na klinice a očním oddělení nemocnice, stejně jako ve specializovaných klinikách a ordinacích. Tento specialista může pracovat ve výzkumných centrech, výzkumných ústavech a organizacích zabývajících se studiem očních onemocnění.

Příjem oftalmologa provádí denně, provádí vyšetření, kontroluje zrakovou ostrost a měří nitrooční tlak a také určuje stav fundu. Příjem oftalmologa je plánovaný i nouzový s okamžitou péčí o pacienta.

Pacienti s pokročilým onemocněním by měli pravidelně kontaktovat svého oftalmologa.

Tento lékař musí přijímat stížnosti a žádosti pacientů. Oftalmolog dostává pozitivní zpětnou vazbu při předepisování postupů vhodných pro danou chorobu a při použití účinných léčebných metod.

V případě vážného poškození zraku lékař předepíše operaci, včetně traumatu, šedého zákalu, těžké myopie a glaukomu.

V případě vážného poškození rohovky provádí oftalmolog transplantaci a využívá moderní biotechnologii a nanotechnologii. V současné době se v mnoha zemích objevila možnost umělé transplantace rohovky. Po kvalitativně provedené operaci bez odmítnutí rohovky se oftalmologovi dostanou dobré recenze.

Povinnosti oftalmologa

Oftalmolog by měl být odpovědný, kompetentní a profesionální zdravotník s dobrými pohybovými schopnostmi, vysokou přesností a etickou prací. Tento specialista by měl neustále studovat nové technologie a aplikovat moderní metody léčby očních onemocnění.

Oftalmolog musí mít vysokou úroveň znalostí v anatomii a fyziologii, stejně jako v dalších základních oblastech medicíny.

Konzultace oftalmologa a typy diagnostiky

V současné době se vzhledem k vysokému vývoji technologií dramaticky zvýšil počet pacientů s očním onemocněním. Na recepci oftalmologa jsou zaznamenány jako děti a dospívající a dospělí pacienti. Oční lékař obdrží pozitivní zpětnou vazbu, pokud použije nejúčinnější diagnostické metody.

K identifikaci očních onemocnění lékař používá následující diagnostické metody:

  • tonometrie, což je měření tlaku uvnitř očí;
  • oftalmoskopii, což je vyšetření fundusu a oční bulvy s čočkou;
  • visometrie, určená pro zrakovou ostrost;
  • skiascopy, který se používá ke stanovení stupně astigmatismu, hyperopie a krátkozrakosti;
  • iridologie, která je nekonvenční metodou pro studium změn a nemocí oka patologického a dědičného charakteru.

Našli jste v textu chybu? Vyberte ji a stiskněte klávesy Ctrl + Enter.

Oftalmolog a oftalmologie

Zaregistrujte se u oftalmologa

Oftalmologie - věda, která studuje oční choroby

Oftalmologie je obor medicíny, který studuje příčiny a mechanismy vývoje patologie orgánu zraku, stejně jako celé jeho adnexa, včetně orbity, slzného vaku, slzné žlázy, nasolacrimálního kanálu a okolní oční tkáně.

Cílem oftalmologie jako vědy, která studuje oční onemocnění, je vyvinout metody pro přesnou diagnózu, účinnou léčbu a účinnou prevenci patologických stavů oka. To, co by nakonec mělo vést k zachování plnohodnotných vizuálních funkcí do extrémního stáří.

Oční oftalmologie má stejně jako každá oblast medicíny své vlastní dělení, z nichž mnohé vznikly na křižovatce dvou přilehlých oblastí medicíny (oftalmologie a pediatrie, oftalmologie a onkologie, oftalmologie a farmakologie, oftalmologie a hygieny atd.), Zejména:

  • dětská oftalmologie, která studuje oční onemocnění adolescentů, dětí a novorozenců;
  • terapeutická oftalmologie, specializující se na léčbu očních onemocnění pomocí konzervativních metod;
  • chirurgická oftalmologie, vývoj nových metod chirurgické léčby očních onemocnění;
  • Onko-oftalmologie, specializující se na léčbu novotvarů zrakového orgánu a jeho příloh;
  • endokrinní oftalmologii, která studuje oční komplikace endokrinních onemocnění, jako je diabetes mellitus, thyrotoxikóza (Graveho choroba), atd.;
  • infekční oftalmologie, která léčí infekce zrakového orgánu;
  • oftalmofarmakologie, vývoj léčiv pro léčbu očních onemocnění;
  • hygiena zrakového orgánu a jeho příslušenství, specializující se na vývoj a implementaci účinných metod prevence očních onemocnění.

V souladu s aforismem jsou oči zrcadlem duše a podle vědeckých údajů je stav orgánu vidění indikátorem fungování téměř všech životně důležitých systémů těla. Proto oftalmologové pracují v úzké spolupráci s lékaři jiných specializací - kardiology, nefrology, pulmonology, gastroenterology, infekčními pracovníky, endokrinology, psychoneurology atd.

Díky vizi dostává člověk v moderní společnosti 85% informací. Všechny nejnovější úspěchy v metodách předávání informací člověku jsou soustředěny na vizuální složku: počítače, televizi, všechna tištěná vydání. Není tedy známo, jak by se naše civilizace vznášela, kdyby v našem arzenálu neexistovala vize o poznání světa kolem nás.
Mechanismus přeměny světelné energie na konečný obraz toho, co je viděno v našem vědomí, je komplexním víceúrovňovým procesem. Pro přezkoumání této akce je zapotřebí některých znalostí z oblasti optiky, biologie, chemie a medicíny. Rádi bychom vám však tento proces vysvětlili, aniž bychom se v těchto oblastech uchýlili ke komplexním pojmům a základním pojmům.

1. Oko jako optický systém.
Oční bulva je zaoblené tělo. Systém oční čočky je zabudován do oční bulvy, jako kamera.

Rohovka je vnější refrakční čočka. Ona v učebnicích oftalmologie ráda srovnávala se sklem hodinek. Tento objektiv tak plní řadu funkcí: díky své struktuře a tvaru chrání oko před průnikem cizích látek, předmětů a mikroorganismů, umožňuje světlo do oka. Rohovka ale zároveň nechává světlo, aby se rozsvítilo. V tomto okamžiku nelze bez takové definice dělat „refrakční sílu objektivu“. Refrakční síla čočky je tedy koncept, který charakterizuje vzdálenost od středu čočky, na které se nachází ohnisko (bod, ve kterém se protínají všechny paprsky obrazu). Refrakční síla čočky v 1 dioptrii znamená, že čočka tvoří průsečík všech paprsků obrazu (ohnisko) ve vzdálenosti 1 metr. V takovém případě, pokud je zapotřebí ohnisko ve vzdálenosti půl metru od středu čočky, může to poskytnout objektiv s refrakčním výkonem 2 dioptrie. Vzhledem k tomu, že anteroposteriorní velikost oka je 2,4 cm, je jasné, že systém čoček musí mít vysokou pevnost, aby se obraz zaostřil na méně než 0, 024 metrů. V tomto případě je refrakční síla rohovky 40 dioptrií.

Čočka je bikonvexní čočka, zavěšená uvnitř oka jako trampolína na linkách do kruhového intraokulárního svalu (ciliární sval). Kvůli komprimaci nebo relaxaci latter, linky jsou jeden natažený, dělat čočku více plochý, nebo relaxační, dovolit čočce stát se více prominentní. Díky této vlastnosti čočky a její práci v tandemu s ciliárním svalem vidíme stejně jasně i blízké i vzdálené. Refrakční síla čočky je individuální, ale v průměru je to 20 dioptrií.

Sklovité tělo - to je největší struktura oční bulvy - stejně jako voda v akváriu zaplňuje veškerý prostor za objektivem. Na rozdíl od vody má sklovité tělo konzistenci podobnou gelu.
Celý prostor mezi zadním povrchem rohovky a předním povrchem čočky a sklivcem je naplněn komorovou tekutinou (tekutina produkovaná řasnatým tělem a neustále cirkulující v očním systému).
Ve skutečnosti světlo překonává všechny tyto refrakční a transparentní (normálně) střední oči při dosažení sítnice na zadním pólu.

Oftalmolog

Indikace pro použití

Používá se jako doplněk stravy. Složení: borůvkový ovocný prášek, taurin, vitamin C, extrakt z Ginkgo biloba, lutein, extrakt z hroznových jader, asparaginát zinku, asparaginát manganu, zeaxanthin, vitamin A.

Skupina

Forma dávkování

360 mg tobolky

Často se ptáme: „Můžu otevřít kapsli s lékem?“. Důvody mohou být různé - neochota nebo neschopnost polykat kapsli, potřeba snížit dávkování, smíchat s dětskou výživou pro dítě atd. Přečtěte si dále.

Kontraindikace

Individuální nesnášenlivost na složky přípravku, těhotenství a kojení. Před použitím se doporučuje poradit se s lékařem.

Způsob použití

Dospělí užívají 2 kapsle 2x denně s jídlem. Doba přijetí - jeden měsíc. V případě potřeby lze příjem opakovat.

Zvláštní pokyny

Doba použitelnosti - 2 roky. Skladujte v suchu, chráněném před světlem, mimo dosah dětí při teplotě ne vyšší než 25 ° C. Není to lék.

Otázky, odpovědi, recenze na lék Oftalmolog


Poskytnuté informace jsou určeny pro zdravotnické a farmaceutické pracovníky. Nejpřesnější informace o přípravku jsou uvedeny v pokynech přiložených k obalu výrobcem. Žádné informace zveřejněné na této nebo jiné stránce našich stránek nemohou sloužit jako náhrada za osobní odvolání odborníka.

Více Článků O Zánět Oka