Tobrex dětské recenze

Hlavní Objektivy

A řekni mi tyto kapky, abych pohřbil nebo umyl oči?

S tamponem v malém množství vody namočeným ve vodě a pak pohřben v každém oku..... pokud je to poprvé, co 3 kapky po 2 kapkách, hned tomu nerozumíte...... nevyteče... protože pláčeme

... a pak jen jedna kapka celkem až 5krát denně... Udělal jsem 4 krát 2 dny poté, co jsem se zlepšil 3 krát denně.... Musím vám pomoci.... to je místní antibiotikum, ale není to dobrá příprava

pouze po otevření ho nelze dlouhodobě skladovat pouze 1 měsíc,

je obecně lepší umýt a umýt oči heřmánkem s roztokem, který není silný (pokud není jen alergie.) a pak na ně))

Tobrex Eye Drops

Složení a uvolňovací forma

Oční kapky 0,3% (v 1 ml 0,3 mg roztoku tobramycinu).

Dostupné ve sterilních plastových lahvičkách s kapátkem po 5 ml.

Tobrex označuje širokospektrální antibakteriální činidlo ze skupiny aminoglykosidů. Léčivo má baktericidní účinek na stafylokoky, Escherichia coli, Klebsiella, Corynebacterium difteria, streptokoky, včetně kmenů rezistentních vůči působení jiných antibiotik.

Indikace pro použití

Tobrex se používá podle pokynů pro léčbu infekčních a zánětlivých onemocnění očí a jejich končetin (konjunktivitida, blefaritida, keratitida, dakryocystitida, endoftalmitida, iridocyklitida, meybomit) způsobené patogenními mikroorganismy, které jsou citlivé na účinek léčiva.

Přecitlivělost na kteroukoli složku;

Dávkování a podávání

Dospělí Tobreks jmenují 1-2 kapky spojivek pro každé oko každé 4 hodiny, doba léčby je v průměru 7-10 dnů. V případě akutního zánětu je dovoleno vložit lék 1 kapku každou hodinu, dokud se nedosáhne klinického účinku, po kterém se použijí oční kapky podle návodu.

U novorozenců a malých dětí se přípravek Tobrex používá 1 kapku 5krát denně, doba léčby by neměla překročit 7 dní.

Možná vývoj lokálních alergických reakcí (pálení, zarudnutí a otoky očních víček, zvýšené slzení). Ve vzácných případech mohou oční kapky Tobrex způsobit edém spojivky (chemóza), ulceraci rohovky a bolest v oblasti očí.

Zvláštní pokyny a bezpečnostní opatření

Dlouhodobé užívání léčiva může vyvolat rozvoj superinfekce.

Během těhotenství a kojení je předepisováno s opatrností. Vzhledem k možnému pronikání léčiva do mléka, po dobu léčby, by mělo být kojení pozastaveno.

Přímý kontakt tobrexových očních kapek s měkkými kontaktními čočkami je velmi nežádoucí. Bezprostředně před instilací čočky je třeba ji po 30 minutách znovu použít.

Po otevření lze injekční lahvičku použít čtyři týdny. Doba použitelnosti je 3 roky.

28. září 2016, 13:40

Chci slyšet zpětnou vazbu. Někdo je kapal dětem, které měsíc. A pak má ráno nažloutlé oko. A v nemocnici říkali, že pokud se jedná o mast

28. září 2016 13:40

Odkapala všechna pravidla

28. září 2016 13:43

A pak je strašidelné, o těch nejmenších není nic napsáno! A na tetracyklinu je napsáno, že od 8 let! Ale on byl stále rozmazaný v porodnici.

28. září 2016 13:44

Byli jsme vysypáni tobrexem, několikrát až jeden rok, včetně měsíce, protože následkem toho byla obstrukce slzného kanálu a konjunktivitida.

1. března 2017 11:14

A kolikrát denně kapali?

28. září 2016 13:44

I já jsem je odkapal na starší a mladší si prostě otřel oči furatsilinem a konjunktivitidou prošel 3 dny bez kapek, atd.

28. září 2016 13:44

Dej to do svého očního mléka, okamžitě všechno jde bez mastí.

28. září 2016 13:44

A radit se s lékařem, ne.

28. září 2016 13:53

A raději si přečtěte záznam))) ne přes slovo))

28. září 2016 13:51

Jen tobreksom a zachránil. krásné kapky!) jsme měli dacryocystitis, obstrukce slz, úzký kanál byt.zakisali a tyto kapky pomohly

28. září 2016 13:53

28. září 2016 14:02

Můj syn měl před 2 týdny, třel s teplou vývar z heřmánku během dne. Všechno šlo

28. září 2016 15:37

během 2 týdnů odkapávali, jsou benignější než albumin.

28. září 2016 15:52

Děkuji! A pak v nemocnici to řekli, kdyby byli, a já jsem byla děsivá. Protože jsem četl, že tyto kapky Tobrex jsou širokospektrální antibiotikum

28. září 2016 16:29

nebojte se. porovnat i sebe, kapku instilace a torbex, rozdíl je obrovský. Bylo mi líto, že ho dítě trápilo pálivým pocitem, odkapávala jsem to, všechny pravidla.

28. září 2016 19:07

Neříkej mi, kolik dní jsi je použil? A pak bylo porodnici sděleno, kolikrát denně a kolik toho kursu nebylo řečeno!

29. září 2016 07:40

4 dny nám stačily.

29. září 2016 18:00

a pokud jedno oko zakysne, odkapávají jen jeho oči

Tobrex novorozenec. Potřebuji radu lékaře.

Dívky, dítě 3,5 týdne. Dokonce i v nemocnici kyselé oko, na radu pediatr, vzali Tobrex po dobu 7 dnů, 3x denně, 2 kapky do obou očí. Když odkapávali, oko bylo čisté a po několika dnech se znovu rozběhli, obě oči už byly: (Starší, vzpomínám si, že byl s Okomistinem léčen, když byl dítě.
Otázka: Je možné zahájit Okomistin za týden po Tobrekovi? Jak dlouho, kolik a jak často odkapávat?
Díky předem!

Nejsem lékař, ale podělím se o své zkušenosti - to může být pro někoho užitečné
Moje dcera to měla po narození. jmenován tobreky, kapal, bylo to lepší. Pak se ten problém vrátil - lékař říkal, aby šel do lékařského města, aby prolomil kanál. Téměř jsem si to rozmyslel, ale bylo to nějak děsivé (ačkoliv jsem od mnoha lidí slyšel, že takový postup dělám).
A pak - pak mi jeden přítel poradil, abych jednoduše udělal dítě masáž - několikrát stiskněte na vnitřním koutku oka, který promění kyselý. Jako by to jemně „pumpovalo“.

Zpočátku jsem byl skeptický, ale zkusil jsem to - bylo to lepší. Udělal jsem jen 2-3 týdny. Všechno šlo, žádné kapky, žádná operace není nutná.

Tobrex v léčbě adenoiditidy a otitis

Zdravím všem! Navzdory tomu, že to bude asi oční kapky, budu psát o tom, jak jsem se léčí otitis u mého dítěte. Tobrex jsme odkapali do výtoku. Řeknu vám o mých dojmech, jak snadné je užívat tento lék a jaký je výsledek.

Proč jsme byli přiděleni Tobrexovi? Po akutním respiračním onemocnění byla dcera blokována nosním dýcháním. Jak se ukázalo na recepci v ORL, příčinou je sekreční dvoustranný otitis a zvětšené adenoidy 2. stupně. Adenoidy jsou spíše primární příčinou a otitis již vznikl v důsledku skutečnosti, že nosní průchod jimi byl blokován a tekutina se nahromadila v ušních kanálech za ušním bubínkem.

Paralelně s antibiotikem Fromilid jsme byli přiděleni k kapání Tobrexových kapek do nosu. Průběh léčby byl 7 dní. Kapky 2 kapky 3x denně po proceduře čištění trysky.

Kapky balení vypadají takto:

Láhev je poměrně malá, s objemem 5 ml. Kapalina je bezbarvá a bez zápachu. To je velmi dobré, méně nepříjemné pro dítě.

Druhý den se nám nos zlepšil a za tři dny bylo dýchání naprosto volné, abychom ho mohli poslouchat. Ale my jsme, samozřejmě, kapali všech 7 dní, jak předepsal lékař.

Dítě necítilo žádné nepohodlí, nevyjádřilo to.

Proto mohu bezpečně doporučit Tobrex kapky - nenašel jsem žádné minusy. Jsou účinné v kombinaci s jinými léky předepsanými v každém případě. Z minusů lze identifikovat, pokud cena, lék není levný.

Kapky Tobreks novorozence?

Mobilní aplikace "Happy Mama" 4.7 Komunikace v aplikaci je mnohem pohodlnější!

A pak je strašidelné, o těch nejmenších není nic napsáno! A na tetracyklinu je napsáno, že od 8 let! Ale on byl stále rozmazaný v porodnici.

A kolikrát denně kapali?

I já jsem je odkapal na starší a mladší si prostě otřel oči furatsilinem a konjunktivitidou prošel 3 dny bez kapek, atd.

Dej to do svého očního mléka, okamžitě všechno jde bez mastí.

A radit se s lékařem, ne.

A raději si přečtěte záznam))) ne přes slovo))

Jen tobreksom a zachránil. krásné kapky!) jsme měli dacryocystitis, obstrukce slz, úzký kanál byt.zakisali a tyto kapky pomohly

Můj syn měl před 2 týdny, třel s teplou vývar z heřmánku během dne. Všechno šlo :)

během 2 týdnů odkapávali, jsou benignější než albumin.

Děkuji! A pak v nemocnici to řekli, kdyby byli, a já jsem byla děsivá. Protože jsem četl, že tyto kapky Tobrex jsou širokospektrální antibiotikum

nebojte se. porovnat i sebe, kapku instilace a torbex, rozdíl je obrovský. Bylo mi líto, že ho dítě trápilo pálivým pocitem, odkapávala jsem to, všechny pravidla.

Neříkej mi, kolik dní jsi je použil? A pak bylo porodnici sděleno, kolikrát denně a kolik toho kursu nebylo řečeno!

4 dny nám stačily.

a pokud jedno oko zakysne, odkapávají jen jeho oči

Tobrex pro novorozence: recenze lékařů a spotřebitelů

Léčivé přípravky Jan 1, 2018 443 Zobrazení

Je velmi obtížné vybrat si lék pro léčbu malého dítěte, zejména novorozence, ale někdy se stane zoufalá situace. V oftalmologii, Tobrex, droga vyráběná v Belgii a část skupiny antibiotik, přišla nahradit již osvědčené „Albucidu“. Doporučuje se z důvodu jeho mírnějšího účinku, ale vysoké účinnosti proti většině bakterií, ale je to „Tobrex“ vhodný pro novorozence? Co říkají obyčejní spotřebitelé?

Kapky "Tobreks" pro novorozence: rysy drogy a instrukce

Co se týče účinné látky, „Tobrex“ je zařazen do skupiny aminoglykosidů - působí pro tobramycin, což je pozoruhodné tím, že je schopen bojovat i s těmi mikroorganismy, které jsou rezistentní vůči řadě dalších antibiotik. Zejména tetracyklin, také používaný při léčbě očních onemocnění dětí. Samozřejmě, že lék není univerzální, stejně jako neúčinný v případě některých bakterií.

  • Kdo bude Tobrex pracovat? Gram-pozitivní a gramnegativní mikroorganismy, včetně Pseudomonas a Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus (kromě skupiny D), enterobacter.
  • Hlavní účinek přípravku Tobrex je antibakteriální, což znamená, že mezi indikacemi pro použití jak poškození oční bulvy, tak oblastí v jejím okolí (včetně těch, které byly prováděny během operací) a infekcí jsou blefaritida, keratitida, konjunktivitida atd.
  • Kromě tobramycinu zahrnuje „Tobrex“ kyselinu boritou, hydroxid sodný a síran, benzalkoniumchlorid a také tylaxopol a vodu.

Koncentrace účinné látky v roztoku je 3%, v důsledku čehož je užívání přípravku Tobrex povoleno iu novorozenců, ale dříve se doporučuje poradit se s lékařem. Těhotné kapky lze také vypustit na doporučení odborníka. Zbytek léku nemá žádné kontraindikace.

  • Děti „Tobreky“ jsou instalovány do konjunktivního vaku 1 kapka, frekvence užívání závisí na složitosti onemocnění a závažnosti stavu. Novorozenci doporučují 2-3 krát denně, děti od roku do 5 krát. Odborníci doporučují zaměřit se na citlivost dítěte.
  • Pro akutní podmínky je povoleno používat "Tobreks" každých půl hodiny, ale intervaly 4-5 hodin jsou považovány za optimální.
  • Trvání léčby je také určeno závažností stavu, ale je nežádoucí překročit 10 dnů. Pro novorozence - 7 dní. Při absenci pozitivní dynamiky v tomto období může být po konzultaci s lékařem „Tobrex“ nahrazen jiným lékem.
  • Je pozoruhodné, že kapky „Tobrexu“ u kojenců mohou být používány nejen v sáčcích spojivek, ale také v nose: takové použití léku je zřídka předepisováno otolaryngology a z hlediska farmakologického účinku léčiva je plně zdůvodněno. Bakteriologické vlastnosti „Tobrexu“ na sliznici nosu nejsou horší než na oční sliznici, a proto může být léčivo použito jako součást komplexní léčby sinusových sinusů.

Navzdory absenci kontraindikací jsou možné jednotlivé alergické reakce:

  • Svědění, pálení, zarudnutí sliznic a víček. Ve vzácných případech jsou povoleny slzy a otok.

Důležitým bodem týkajícím se používání "Tobreků" u dětí ve školním věku - pokud dítě nosí kontaktní čočky, musí být po dobu nakládání s drogami odstraněny a je dovoleno, aby je nosily znovu ne dříve než za 30 minut.

Celková skladovatelnost kapek z doby jejich výroby je 3 roky, po otevření je však povoleno používat pouze 21 dní. Je zajímavé, že někteří lékaři poslední chvíli popírají, argumentujíce tím, že za těchto podmínek (tmavé, chladné místo) se toto období prodlužuje na 2 měsíce, bez negativních důsledků pro organismus.

Recenze lékařů a rodičů o léku

Lékaři prokázali velkou důvěru v přípravu a komentáře mladých rodičů hovoří samy za sebe - ve srovnání se stejným „Albucidem“ je měkčí, ale ne méně efektivní.

Anna: „Oční kapky„ Tobreky “nám předepsal lékař, když měl syn (5 měsíců) konjunktivitidu. Bylo hrozné použít lék na malé dítě, které se doslova kapelo do každého oka: dítě neplačelo, i když bylo zřejmé, že pociťoval nepohodlí v důsledku pronikání tekutiny. Po spánku, řasy nejsou slepené dohromady, plak není tvořen. Léčba byla dlouhá, ale nakonec, jen Tobrex stačil, aby se úplně zbavil konjunktivitidy. Nebylo nutné se uchýlit k jiným drogám. “

Julia: „Před použitím kapek„ Tobrex “na mou dceru (7 měsíců) jsem je odkapala sama: necítila jsem žádné pálení ani pálení, ani po 3 hodinách nebyly pozorovány žádné reakce na těle. Dcery pohřbené třikrát denně, po celý týden: zamračila se, ale neukázala žádné další nepohodlí. Pohodlně jsme posunuli kapky a 4. den se hnis přestal hromadit, ale pro úplné vyléčení jsme ještě prodloužili kurs. “

Regina: „Vnuk (1 g a 9 měsíců) byl předepsán lékařem„ Tobrex “, když dítě začalo trpět akutními respiračními virovými infekcemi s aktivním oddělením nazelenalého hlenu od nosu. V lékárně jsem se nezeptal, jaký lék jsem byl, ale doma jsem si přečetl instrukce a byl jsem velmi překvapen, že se do nosu nevyskytuje žádná řeč: lék je určen k léčbě konjunktivitidy a podobných problémů. Zeptal jsem se znovu lékaře - nic jsem si nepletl. Rozhodl jsem se důvěřovat, a ukázalo se, že ne za nic - zeleň se změnila na hustý bílý výtok, do třetího dne se nestaly tak hojnými, ale úplně se zbavily chladu až na pátý den. Nemyslel jsem si, že by byl lék účinnější než všechny ostatní kapky v nose, které jsme použili dříve. “

Na základě recenzí "Tobreks" je tento nástroj ideální i pro nejmladší pacienty, protože nezpůsobuje komplikace a je dobře snášen citlivým organismem dítěte. Jeho jedinou nevýhodou je vysoká cena, která často vede k hledání analogů, zejména pokud je lék nezbytný pro dlouhodobou léčbu chronických onemocnění.

Oční kapky pro děti Tobreks - recenze

Negativní recenze

A moje instilace Tobrexu v mých očích způsobila nesnesitelný pocit pálení. Nevím, jak to malé děti mohou tolerovat. Ve spravedlnosti je třeba poznamenat, že pocit pálení trvá několik minut. Ale také musí vydržet!

  • možné jsou alergické reakce

Tento lék mi byl předepsán v MNTK. Fedorov, po operaci (Lasik). Když poprvé odkapávala, okamžitě začala spalovat oči. Myslel jsem, že to je překážka Lasika, a proto jsem je neodmítl. Vykopal jsem kurs, který mi byl předepsán, zaťal jsem zuby. Oči také nespravedlivě spálené. A na konci kurzu došlo k otoku! Oči zčervenaly, divoce bolavé a svědivé. Šel jsem do optometristy a ukázalo se, že jsem na tento lék měl strašnou alergii. Takže i když máme širokospektrální antibiotikum, není vhodný pro každého.

  • možné jsou alergické reakce
  • drahé
  • neúčinné

Tyto kapky byly předepsány mé dceři (2, 5 měsíců) s dakryocystitidou, okamžitě udělám rezervaci, ne jim pomoci (kapky s takovou diagnózou, jak jsem pochopil, jsou k ničemu), ale aby nedošlo ke zhoršení situace zánět nebo hnisání oka ze stagnující slzy. V té době jsme už čekali na postup snímání nasolacrimálního kanálu. Kapky Tobrekové nám nepomohli, nesnížili zánět. Plus způsobil zarudnutí oční bulvy, zapálené kapiláry. Bylo strašné dívat se na dítě. Ale náš oftalmolog pochyboval, zda je to z kapek. Předpokládali jsme, že jsme "vyzvedli" nějaký virus. Dobře, teď. Po proceduře snímání byly tyto kapky opět přiřazeny po dobu 10 dnů, opět tak, aby nedošlo k zánětu. Pochyboval jsem, ale z nějakého důvodu jsem věřil, že oční lékař může být virus, zejména proto, že antivirový lék nám naposledy pomohl. A co vidím. Obraz byl opakován přesně. Druhý den po užití tobrexových kapek mé dcery znovu zčervenalo celé oko. Zapálené kapiláry se táhly od vnitřního koutku oka až k žákovi. Obviňoval jsem to hrozně a obviňoval jsem se z takové nedbalosti. Naštěstí jsme se již naučili a okamžitě jsme vyléčili tuto nemoc. Ale rozhodně nedoporučuji používat tyto kapky, zejména děti.

Alcon Tobrex oční kapky - zbytečné peníze

Když jsem byl v pozdním těhotenství, ženská konzultace vydala seznam toho, co je třeba shromáždit v porodnici, včetně léků, a Tobreks byl mezi těmito seznamy, aby si objednal oči pro novorozence (byl jsem vysvětlen tímto způsobem).

Nakonec přišel dlouho očekávaný den a já jsem žil dítě a oddělení už procedury vypustilo, včetně pohřbívajících očí. a je nutné si všimnout od prvních minut života kyselé.

Během doby, kdy jsem strávil v porodnici, jsem nikdy nedokázal pomoci dítěti s jeho problémem doma.

Už se poradil, aby se ptali na další lékaře a navrhli lék, který pomohl. Za měsíc jsme se nemohli zbavit očních problémů, celý měsíc!

Nejsem spokojen s těmito hlavními kapkami vůbec, nedávají efekt, způsobují také závislost! Takové malé děti a dospělí je také nemožné.

Také cena velmi kousne, pro malou bublinu kapaliny, která nedává žádný pozitivní vliv, je třeba vyložit není malá částka, protože tam jsou mnohem levnější léky, které mohou opravdu pomoci.

  • Není efektivní a drahá.

Dnes se chci podělit o svůj názor na oční kapky Alcon Tobrex. Moje dítě mělo od narození obstrukci nosního kanálu. A po 1 měsíci jsme jim předepsali tyto kapky k instilaci do očí, spolu s instilací bylo nutné provést masáž. Lékař to řekl týden. Ale nepomohlo nám to. Kapky samotné jsou bez zápachu, roztok kapek samotný je bezbarvý. Trochu to stojí. Kromě toho, antibiotické kapky, malá trvanlivost. Láhev je vhodná pro instilaci. Ale nepomohli nám. Stejně jsme museli jít dál. A ne pro jednu věc, ale udělali jsme to dvakrát. Proto jim nedoporučuji kupovat. Je lepší, když nosní kanál není průchodný, okamžitě jděte a proveďte snímání.

  • platí při odkapávání
  • antibiotikum
  • drahý lék

S těmito kapičkami jsem pohladil oči na své dítě z porodnice (podle lékařského předpisu), protože naše oči pronikaly a slzy ztěžkly.

Kapky Tobrexu potřebují prokapap dítě v jeho očích po dobu nejméně tří dnů. Po první aplikaci jsem viděl výsledek. Oči nebyly tak kyselé, snížené trhání. Kapky 1 kapka do každého oka, třikrát denně.

Na druhý den, k večeru, sleduji téměř všechno, co uplynulo, oči jsou čisté. Byl jsem tak šťastný, no myslím, že bych také přeskočil třetí den, jako by to bylo na předpis, abych to změnil. Prokapala. a žádné stopové zbytky.

Moje radost nepoznala hranice! Ve čtvrtý den večer bylo vše obnoveno! Znovu zakyslé oči a slzy.

Lékař mi řekl, abych si vzal další tři dny, vzali jsme to, ale všechno se to stalo znovu! že tobrex je antibiotikum.

Nakonec jsem si koupil obvyklé kapky bez antibiotik a mnohem levněji! Po 4 dnech používání je vše konečně u konce.

Moje dítě, stále malé, onemocnělo konjunktivitidou. Náš lékař předepsal Tobrex oční kapky. Vzpomínám si, že jsem si je v nemocnici musel koupit, a zase koupil.

S těmito kapkami jsme byli léčeni celý týden, ale výsledky nebyly vůbec žádné. Hozen na vítr 45 hřivny (140 rublů).

Malá lahvička, jen 5 ml, dokonce vhodná k použití. Koupeno v lékárně, vedle domu. Tyto kapky nemají žádný zápach. Když dítě aplikovalo, neplačelo, jen ona moc neplakala, a to je pravděpodobně kvůli tomu, že něco v jejím oku bylo. Nebyly vůbec žádné reakce. Ani alergický ani účinek. A ráno se dítě znovu a znovu probudilo s bolestmi očí.

Obvyklá hektická tinktura nám pomohla, a to za pouhé 2 dny. Takže Tobrex nedoporučuji. Účinek je nulový a za jeho cenu si můžete koupit 15 balení heřmánku, které pak budete ještě hodit. Obecně, nemoci a být zdravý;)

Pediatři s lehkým srdcem to předepisují a já jsem velmi překvapen. Kapky nejsou příliš levné, ale když má dcera (má 3 roky) konjunktivitidu, byla jí předepsána, protože se vynořila na pozadí FLU, a ne jen si otřela oči a onemocněla. Dítě bylo velmi zlobivé, pak jsem se pohřbil a pocítil mírný pocit pálení - a po všech mých očích jsem byl zdravý, ale co je to dítě, které má slizniční oči a je tak zanícené? Je velmi obtížné odkapávat, dcera zavřela oči, začala plakat od hoření, obecně byla stále zmatená. Dobře, myslím, že hlavní je pomoci. Vzhledem k tomu, že situace byla akutní, doktor nám řekl, abychom každou hodinu odkapávali. No, o tom, jak jsem to udělal, nebudu psát, napůl se mi zčervenalo, podle mého názoru. Nejhorší však není, že nám droga nepomohla téměř, ale ve skutečnosti, že u dětí často způsobuje alergie. To se nemusí okamžitě projevit - my jsme první den odkapávali tak často, s výjimkou zarudnutí a podráždění oka, nebylo nic, ale druhý den dcera začala říkat, že oko je velmi svědivé.

Neutrální recenze

Tobrex dobré kapky, ale vrah. Někdy, když je nemoc poměrně snadná, všichni se zhoršují. Tak to bylo s námi.

V nemocnici je běžná zánět spojivek. Při propuštění nám lékař předepsal tobrex. I v nemocnici to kapalo. Tyto kapky, které už jsou doma, nám pomohly na krátkou dobu. Doslova 3-4 dny a opět všechny stejné. Pojďme na recepci k očnímu lékaři. Vysvětlil nám, že tento lék se používá v pokročilých případech, a doslova 3 dny, pak přestávka alespoň týden. Jinak to bude přesně opačný efekt. Proto musíte začít s nejlehčími kapičkami. Když levomycetin nepomůže, můžete pokračovat na krátký cyklus tobrexu.

  • ne ostré oči
  • vhodné pro dospělé i děti

Přišlo jaro, děti začaly hrát na pískoviště. Písek se dostane do očí a může způsobit zánět. Ale stejně tak! Jednoho rána se moje malá dcera probudila a otevřela jen jedno oko. Druhé oko bylo oteklé, zanícené, červené. Hrůza! Samozřejmě, že jsem tady začal volat. Tipy byly podávány odlišně, ale především navštívit lékaře. Byli potřeni tetracyklinovou mastí a ráno, s jedním otevřeným okem, šli na polikliniku. Nebudu vás nudit detaily této kampaně, ale v důsledku toho nám byl předepsán lék na bakteriální a alergickou zánět spojivek. Někdy říkají také virové, ale projde. Je nutné odstranit zánět.

Na doporučení lékaře s tetracyklinovou mastí jsme namazali 5 dní. Zánět ustoupil, ale nezmizel úplně. Zavolal jsem kamarádovi pediatrovi. Doporučila, aby Tobrexové kapky pohřbili.

Začal odkapávat. Samozřejmě je mnohem snazší upustit malé dítě o kapku než položit mast. A po spánku nejsou oči slepené. Ošetřeno podle instrukcí. Před očima jsem se opláchla heřmánkem a kapky klesly. Doba léčby stejně jako u jiných antibiotik by neměla překročit 7 dní. Během tohoto období nemohu říci, že jsme se konečně zotavili. Oko bylo ještě trochu oteklé. A několik dalších týdnů zesílil zánět a pak se po umytí uklidnil. Myslel jsem, že to nikdy neprojde.

A tady je to štěstí! Moje sestra nás přišla navštívit. Viděl červené oči neteře. Říká, že neznáte způsob, jak se zbavit konjunktivitidy? Ukazuje se, že cesta staré babičky je velmi jednoduchá, musíte ukázat oko obr. Můžete několikrát denně. Budete se smát, ale po dvou dnech jsou naše oči konečně v pořádku.

Nemohu říci, že jsem velkým fanouškem těchto způsobů, ale z nějakého důvodu pracují. Dokonce i když jim nevěříte.

Kapky samozřejmě doporučují, snadno se používají. Udržet pravdu otevřenou na dlouhou dobu nemůže být. A cena je vysoká.

Alcon Tobrex oční kapky - pomáhal po krátké době

  • Nepomáhejte okamžitě
  • malá životnost po otevření

Dobrý den Moje hodnocení oční kapky Tobrex Alcon.

Nedávno jsem měl ječmen na mém oku. Jedná se o zánět sliznice oka způsobený bakteriální infekcí. Pro jeho léčbu jsem doporučil tetracyklinovou mast, ale protože je velmi mastný, používá se v noci. A tyto dny byly doporučeny těmito očními kapkami. Obsahují antibiotika, která musí bojovat s infekcí.

Kapky jsou malá plastová láhev, jejíž objem je pouze 5 ml. Po otevření lze skladovat pouze 4 týdny. I když jsem použil lék podle instrukcí, pomohli mi asi za 2 týdny, zdá se mi, že je to dost dlouho. Ale stále pomohl. Může doporučit.

Oční kapky Alcon Tobreks - Effet nebyl okamžitě.

  • stojí za to
  • otevřený uložený měsíc

I v porodnici, hned po porodu, požádali o koupi kapek Tobrex, protože v prvních hodinách života musí být kapány do očí dítěte. Manžel přinesl do 30 minut poté, co jsem zavolal z Rodzalu. To znamená, že kapání začala okamžitě. Ale účinek nebyl pozorován jako takový, kyselé levé oko, a velmi, zejména po noci. Měsíc kapal a omýval se převařenou vodou. Účinek nuly. Na recepci u pediatra se zeptal, jak dlouho se můžete odkapávat. Lékař nás poslal k očnímu lékaři. A zde je směr k nemocnici pro mini-operaci okamžitě napsán, aby se prolomil slzný kanál. Samozřejmě jsem se zaregistroval v nemocnici. Ale my jsme byli zachráněni tím, že nahrávka byla jen za měsíc, takže jsem se díval na internet, protože masírují oblast blízko oka, takže se malý kanál otevírá. Masáž nám pomohla. Jen několikrát jsem to udělal a problém byl pryč. Než si dítě vezmete na operaci, zkuste si dát masáž. Na internetu je vše podrobně popsáno a zobrazeno. Protože naši lékaři potřebují statistiky. Mám dojem.

  • léčebný účinek trvá velmi dlouho

Před Novým rokem, dcera z mateřské školy přinesla spojení, jak jsem se později dozvěděl od nich, sex skupiny čelil tomuto baddy. Když jsem si přečetl recenze na internetu, moje volba padla na Tobreks, zlepšení nastalo až po třech dnech, ale já jsem kapala dál, protože mi bylo řečeno, že to byla taková bjaka, která byla léčena velmi dlouho. Výsledkem bylo, že všechno přešlo na druhé oko a léčbu jsme pokračovali asi dva týdny.

Pak týden, oči byly pěkné, jasné, a pak po víkendu jsem přivedl dítě do mateřské školy a večer jsem ji vzal, viděl jsem hnis v mém oku znovu, začal kapat tobreky znovu, nevedl do mateřské školy, to bylo jen mráz, my driblovat to na týden protože všechno šlo rychleji. Ale o týden později jsme se dostali znovu k této ošklivé spojce, je to nějaká hrůza, kapky už došly a mají otevřenou bublinu po dobu jednoho měsíce, o které si myslím, že není příliš fér, za cenu a my nemůžeme pomohl

Koupili Tsiprolet, prokapali týden, uplynuly dva týdny, spojivky ještě.

Jediné mínus je, že kapičky svírají oči, ale cena je velmi příjemná, ne vysoká.

Obecně jsem se rozhodl, že Tobrex už nekoupím, pro nás se ukázalo, že se jedná o vyřazené peníze a ztracený čas v léčbě, jen jsem vyčerpal dítě a vyčerpal se, mimochodem, sám jsem také tuto infekci z mé dcery vzal, musel jsem také poklesnout.

Bohužel, děti jsou velmi nemocné, jedna z nemocí - zánět spojivek. Pro všechny problémy s očima, pediatrové okamžitě jmenovat Tobrex. Osobně, na naší klinice, není možné se obrátit na specialistu s jakýmikoliv problémy s očima, jsou zasílány výhradně do filtru. Již dvakrát se potýkají s tím, že jmenoval Tobreks, ale pomáhá jen při jeho používání. Naposledy, když bylo upuštěno do obou očí, bylo 7 dní, právě skončili léčbu, protože oko s novou silou zhaslo. Teprve pak nám bylo dovoleno navštívit olphthalmologist, jmenoval další antibiotikum, Signits a anti-virusal dropsophthalmoferon.

Takže pomocí tobrexu musíte pochopit, že nemusí být vhodný pro bakterie, které způsobily zánět. Je lepší se poradit s odborníkem.

Konjunktivitida je běžná věc, zvláště když je venku vítr a prach. V loňském roce jsem onemocněl v létě - v mých očích bylo nepříjemné pocity, hnisavé výboje, bolest. Albucid nepomohl, musel jsem si koupit antibiotikum. Z nějakého důvodu je Tobrex u nás nepopulární, bylo to těžké. Kapky, samozřejmě, drahé, až 220 rublů, a láhev je malá, je celkem 5 ml. Pohodlné, to už přichází s kapátkem. Pocit pálení z drogy byl prostě hrozný, skočil jsem a skočil. Netrvalo to asi pět minut, je to dlouhá doba, musíte to vydržet a přinutit vás, abyste si nějakým způsobem nebrali oči - aby se kapky očí zcela umyly. Po použití na očních víčkách, nějaký druh patiny zůstane, když kapky vysychají, řasy se drží pohromadě, to je nepříjemné. Účinek nebyl okamžitě pociťován, neexistovala žádná taková věc, že ​​by nemoc mohla projít za den. Ale v té době byla docela silná. Počínaje dnem 3 aplikace se začalo snižovat zarudnutí oka, stejně jako množství hnisavého výboje.

Ale svědění z nějakého důvodu začalo zesilovat. Byl jsem vyděšený, ale četl jsem o vedlejších účincích a zjistil jsem, že svědění je z nich nejčastější.

Pozitivní hodnocení

Mému synovi několikrát upadli do očí Tobrexe v porodnici. Mnoho dětí obrátilo kyselé oči, v rozích očí byly po spánku hnisavé kůry. Kapky pomohly v pohodě! Šli jsme domů s čistýma očima! Doma jsem si koupil, jen pro případ, že by se tyto kapky znovu objevily.

  • vhodné pro dospělé i děti
  • efektivní

A nedostali jsme se kolem tohoto útoku - zánět spojivek. A v nejvhodnějším okamžiku, kdy dítě leželo s vysokou teplotou po otravě jídlem a nebyl tam žádný způsob, jak se dostat k očnímu lékaři. A bylo nutné jednat rychle, protože během jednoho dne byla infekce přenášena z jednoho oka do druhého, oči se mu zčervenaly, Levomycetin byl nejjednodušší a nejznámější lék, ale má mnoho vedlejších účinků a pro děti je používán opatrně, pouze v přímém směru předepsaný lékařem. Zastavil spoustu informací a zastavil se u Tobreků. Hlavní výhodou pro mě bylo to, že ho musíte pohřbít pouze dvakrát denně - ráno a večer, a ne každé 4 hodiny, stejně jako jiné drogy. Bylo to pro nás velmi důležité, protože dvouleté dítě je velmi těžké odkapávat někam, zejména do očí. Obecně platí, že se vždy jednáme s velkými záchvaty vzrušení, a tady taková zlepšení přicházejí po prvním použití. Nemluvě o tom, že zarudnutí okamžitě zmizelo (bylo velmi silné), ale očím to bylo očividně snazší. Po 4 dnech léčby vypadaly oči zcela zdravě, ale my jsme strávili další 2 dny, jak je uvedeno v návodu. Dítě si na ten čas zvyklo a na tento postup bylo uvolněnější.

Měsíc uplynul, není zde žádný relaps. Lékař léčbu schválil (dosáhl, když teplota ustoupila). Ano, lék není levný a je skladován pouze 4 týdny po otevření balení. Ale pro zdraví dětí nic nevadí. Pomohl, ale pro mě je to důležité.

Alcon Tobrex Eye Drops - trochu drahý, ale účinný.

V této recenzi vám chci říct o očních kapkách zvaných Alcon Tobrex. S tímto lékem jsem se několikrát setkal a pořád mě zachraňoval dobře, takže mohu bezpečně mluvit o jeho účinnosti.

Poprvé jsem se s těmito kapkami setkal, když jsem měl malé dítě, pak se jeho oči začaly silně hnisat a lékař nám ​​tyto kapky předával. A po těchto kapkách jsem se už koupil. Měl jsem takovou dobu, že se mi oči rychle unavily a zarudly. A v očích cítili nějaký druh sucha. Šel jsem na vyšetření k očnímu lékaři a předal Tobrexovi kapky. A po několika dnech používání jsem se cítil lépe. Takže kapky jsou opravdu dobré.

Stejný lék se zde prodává v takové krabici a jeho cena je kolem 220 rublů. Samozřejmě, že není příliš levné pro kapky, ale je zde viditelný výsledek.

  • Rychlé působení
  • relativně drahé

Oční kapky Tobreks nám doporučil přítel, když naše dítě mělo oční problémy. Obecně platí, že tyto kapky nejsou určeny k léčbě očních onemocnění u dětí, ale po konzultaci s lékařem (řekl, že Tobreks je naprosto neškodný pro oči dětí), rozhodli jsme se to zkusit. Pohřbít jednu kapku dvakrát denně. První tři dny jakéhokoliv účinku, jsme neviděli, ale na čtvrtý nebo pátý den, zánět začal významně klesat, výtok ve formě hnisu se také významně snížil. Sedmý den byl problém s očima zcela vyřešen. Je nezbytné, aby před každou instilací bylo nutné oči očistit roztokem Furaceliny nebo černého čaje (čistý a vždy čerstvý, protože čaj začíná oxidovat den po vaření). Obecně doporučuji každému, kdo neví, jak problém vyřešit, použít kapky Tobrex. Hodně nám pomohli

Torbex byl přiřazen k mému novorozenému dítěti již v prvním měsíci života, a to, jak řekl oftalmolog: „nejsilnější kapky“, které jsme ještě nezkusili.

Moje dítě se narodilo, otevřel oči a všechno se zdálo být v pořádku, ale druhý den se stalo, že se jeho oči začaly otáčet. Během vyšetření předepsal pediatr samozřejmě oční kapky a omýval se infuzí heřmánku.

V termosce jsem právě přinesl čaj s heřmánkem, takže jsem to pravidelně myl (ale zkusil mýt takové malé oči, je to děsivé!) A kapky také kapaly, několikrát denně (podle mého názoru, třikrát). každý den - stále méně. A v den propuštění jsme stále zůstali u takových očí.

Pak jsme přišli domů, už jsem začal číst na internetu, a ukázalo se, že existují případy, kdy děti mají slzy při narození a slzy jsou stále ucpané, a proto slza není produkována, v důsledku toho oči kyselé. Pak jsme šli k oftalmologovi, řekla nám, že to byla překážka slzných kanálů a jmenoval Torbex, protože nám nic nepomohlo.

Pomohou jen tyto kapky

  • Tento přípravek zmírňuje podráždění očí.

Můj manžel pracuje jako svářeč. Často, po svařování velký předmět, podráždění se objeví v očích. Někdy dochází k tomu, že se jeho oči zranily, aby se otevřely. Vyzkoušeli jsme mnoho různých nástrojů, ale nikdy nebyl žádný zvláštní výsledek. Podráždění z nich neprošlo rychleji.

Před týdnem se opět setkal s takovým problémem. Právě přišel na návštěvu mého bratra, který tento problém zná z první ruky. Doporučil koupit Tobrex oční kapky. Co bylo překvapením, když doslova za hodinu zmizelo zarudnutí očí a bolest. Druhý den ráno nezůstala žádná stopa po podráždění. Tyto kapky budou vždy ležet v naší lékárničce! Tento nástroj doporučuji těm, jejichž oči často trpí svařováním. 100% pomáhá!

Recenze: DROPS PRO OČI TOBREKŮ podvod nebo pravda - Tobreks - vyléčí vaše oči konjunktivitidou

Dobrý den všem čtenářům mé další recenze!

V tom se s vámi podělím o zkušenosti s použitím kapek pro oči Tobrexu, které jsou předepsány pro zánět spojivek.

Bohužel, co je to nemoc, vím velmi dobře. A tak, když jsem měl opět všechny příznaky konjunktivitidy, bylo mi doporučeno antibakteriální kapky pro oči Tobrexu v lékárně. Zahrnují antibiotikum, které bojuje proti onemocnění.

Kapky Tobreks jsem si koupil. Neřekl jsem, že jsou levné, dal jsem jim 198 rublů. Ale co je nejdůležitější, ukázalo se, že je to opravdu silný lék na oční zánět. První tři dny čtyřikrát denně jsem je dribloval ve dvou kapkách a pak zbývající tři dny léčby už dvě kapky třikrát denně. Kromě toho, že kape do obou očí, i když druhé oko nebolí - jak lékaři a lékárníci říkají, že by mělo být provedeno tak, že infekce se nepohybuje do druhého oka.

Kapky, a to je také jejich plus, nezpůsobují žádné nepříjemné pocity v očích po instilaci, léčbu jsem snášel snadno. Ano, a jejich účinnost je již cítila někde ve druhém nebo třetím dni léčby - zánět začíná postupně postupovat. Pokud jde o vedlejší účinky, pak jsem je naštěstí neměl.

Tobrex

Formy propuštění

Tobrex instrukce

Tobrex (tobramycin) je lokální aminoglykosidové antibiotikum pro použití v oční praxi belgické farmaceutické společnosti Alcon-Couvreur N.V. S.A. Systémová forma tohoto léku se používá u závažných infekčních zánětlivých onemocnění (otrava krve, zánět peritoneum, vnitřní výstelka srdce, dermatologické a urologické infekce atd.) Vyvolané bakteriemi, které jsou citlivé na tobramycin. V Ruské federaci je však registrována pouze místní léková forma Tobrex - oční kapky, které jsou určeny k léčbě očních infekcí. Má široký terapeutický rozsah. Účinek se vyvíjí podle baktericidního typu: tobramycin zabraňuje toku procesů syntézy proteinů a porušuje permeabilitu buněčné stěny bakteriální buňky. Ukazuje největší aktivitu proti Pseudomonas aeruginosa. Je také účinný proti Escherichia coli, Protea, Klebsiella, serratia, Providences, moraxellas, Neisseria (určité druhy), enterobacter, Shigella, Salmonella, citrobacter, hemofilní bacil, stafylokoky (včetně kmenů produkujících penicilin). Ukazuje slabou aktivitu proti streptokokům (včetně enterokoků). Specifický léčebný režim se stanoví individuálně v závislosti na klinickém obrazu, charakteristikách onemocnění a věkové skupině pacienta. Při použití lokální formy léku je nepravděpodobné systémové vedlejší účinky (ototoxicita, bolesti hlavy, nevolnost, zvracení, vysoké plazmatické hladiny bilirubinu a jaterních transamináz a změna krevního obrazu směrem ke snížení erytrocytů, granulocytů a krevních destiček).

Z lokálních vedlejších účinků je třeba poznamenat individuální intoleranci na účinnou látku léčiva a alergické reakce na místě instalace. Individuální nesnášenlivost tobramycinu a jiných aminoglykosidových antibiotik je kontraindikací pro užívání přípravku Tobrex. Užívání léku u těhotných a kojících žen je možné pouze tehdy, pokud je zamýšlená účinnost léčby důležitější než možné riziko nežádoucích nežádoucích účinků u ženy a plodu. Totéž platí pro osoby trpící renální insuficiencí, poruchami sluchu, myastenií. Kombinované užívání přípravku Tobrex s diuretiky (furosemidem, kyselinou ethakrynovou) zvyšuje riziko ototoxických nežádoucích účinků. S cefalosporinovými antibiotiky, stejně jako s jinými aminoglykosidy, může Tobrex vykazovat výraznější nefrotoxický účinek. Kromě toho může tobramycin potencovat účinek svalových relaxancií. Pacienti, kteří nosí kontaktní čočky, je třeba před instilací kapek Tobrexu vyjmout a nechat je 15 minut po instilaci. Lahvička s roztokem musí být po každé instilaci pevně uzavřena.

Proč upustí Tobreky v nemocnici?

Kdo ví oční kapky Tobreks kapky na všechny děti v nemocnici, nebo je na seznamu jen pro případ? Jen od nejstaršího nebyl na seznamu a myslím si, že je to novinka, musíte si koupit nyní nebo později podle potřeby?

Publikováno 5. srpna 2014, 15:19

36 komentářů

bleší trh 5. srpna 2014, 15:38

máme,
soused nedávno koupil od malé konjunktivitidy

Nikira 5. srpna 2014, 15:42

určitě. Mazuk byl na seznamu

natalimam 5. srpna 2014, 15:43

Ano, to jsou oční kapky.

Nikira 5. srpna 2014, 15:37

Narodil se před rokem. Tento pokles v seznamu nebyl. IMHO. příliš vážné kapky pro nováčka.

natalimam 5. srpna 2014, 15:42

Takže si myslím, proč a v seznamu, který je.

Nikira 5. srpna 2014, 15:43

a kde byl seznam pořízen? v porodnici, kde porodíte?

natalimam 5. srpna 2014, 16:31

Seznam s 6 mateřskými domy.

Inneska_Conte 5. srpna 2014, 15:40

porodila 10 měsíců. před kapající floksalom, přítel porodil téměř před 2 lety - tobreksom

natalimam 5. srpna 2014, 15:48

Tyto kapky byly na seznamu v nemocnici s vámi? To znamená, že je nezbytné, aby do oka vniklo něco, co by se mělo naučit od prvního narození, že seznam je více než polovina navíc (jen pro případ).

Inneska_Conte 5. srpna 2014, 15:56

Ano, kapky musí spadnout do očí (dobře, nebo masti), to je prevence oftalmobleblurany. Když jsem také porodila první, nekupovala jsem si to, ale pak nám to napsali v nemocnici (už přišli, aby porodili) a můj manžel šel do lékárny a koupil si ji. Je to jako v jaké mateřské nemocnici je založeno, někdy klesají vlastními silami, protože potřebují jednu kapku do každého oka, ale stojí to hodně.
Myslím, že si nemůžete koupit, pokud řeknou, že pošlete někoho ze svých příbuzných a koupíte

YevA_com_ua 5. srpna 2014, 15:46

Narodil jsem se 28. května, nevím o žádných kapkách

NADYU 5. srpna 2014, 15:46

Koupil jsem, ale pro nás to nebylo užitečné.

natalimam 5. srpna 2014, 16:35

A v jaké nemocnici porodila?

ksu_sha 5. srpna 2014, 15:50

byl na seznamu

Helena 5. srpna 2014, 16:20

To je z konjunktivitidy u novorozenců, ale pokud jde o mě, můžete si koupit později, pokud je to nutné

natalimam 5. srpna 2014, 16:33

Takže si myslím, že v případě potřeby koupím.

Valya14 5. srpna 2014, 16:57

V červnu jsem byl na seznamu porodem v 6 porodnicích.

Nemo1 5. srpna 2014 16:55

Netrávit peníze, budou pro vás stále užitečné))
Pak si ho můžete koupit dle potřeby, zejména proto, že je v každé lékárně, a ještě více v lékárnách v porodnicích

Valya14 5. srpna 2014, 17:00

museli jsme odkapávat, v malém oku jeden kyselý velmi.

Také jsem si koupil. v rd jsem neměl spoustu křídel, ale pak jsem to použil

Olya 5. srpna 2014, 20:55

v pohotovosti, když jsem přišel s kontrakcemi, byl jsem tak zabalený, abych tak řekl, se vším, co jsem potřeboval na dalších 24 hodin, a tam byly takové kapky mimo jiné. Po narození mých drobků lékaři odkapali, a pak řekli, že pokud nebudou žádné problémy jako kyselé, neměli bychom

Elena_Sk 5. srpna 2014, 22:29

Měl jsem tetracyklinovou masť na seznamu s LCD, protože jsem byl informován o zastaralém seznamu a už ho nepoužívají, ale nemusí ho upustit a koupit.

natalimam 5. srpna 2014, 10:39

V 6 porodnicích není nic, soudě podle jejich seznamů.

5. srpna 2014, 22:46

Narodila se v 7 porodnicích. tam byly také kapky na seznamu, pak jsem jen zjistil, že to bylo antibiotikum, brát něco jednoduššího lépe. Také jsem je hledal.

Tanyaverhovec 6. srpna 2014, 00:31

Existuje takové pravidlo: odkapávání novorozence z blefaritidy v očích (a dívek v masti leštěné masti), byli jsme zapsáni do seznamu Torbeks a ihned po narození jsme kapali

ViktoriaC 6. srpna 2014, 15:01

No, to nevím, nebyl jsem ani v té době))) Ale Kapat už dávno jsem dostal práci v roce 2004 - už to kapalo. Jsou již 20 let přesně kapat.

Tobrex - pomozte malým očím

Zdravotní problémy očí dětí - společný důvod k obavám mladých matek. Moderní sortiment léků pro boj s očními chorobami je reprezentován řadou léků, ale pokud jde o léčbu novorozenců, seznam léků je značně omezen. Ne každý lék se s tímto problémem vyrovná, často je pro mladé matky pod dohledem lékaře několik měsíců nutné vyhledat vhodný lék pomocí „vyhledávací metody“.

Pediatři velmi často předepisují dětem Tobrex antibiotikum, které se ukázalo jako účinné při potírání oftalmologických onemocnění. Rysy jeho použití u kojenců potřebují znát každou moderní matku, která čelí zánětlivým onemocněním oka v drobcích.

Popis drogy Tobreks: skupina léků, účinná látka

Léčivo Tobreks je antibakteriální léčivo (antibiotikum) ze skupiny aminoglykosidů. Aktivní složkou, která poskytuje vysoce účinný terapeutický účinek léčiva, je tobramycin. Jeho působení je založeno na inhibici produkce proteinu patogenními bakteriemi, což vede k jejich úplnému vymizení.

Tobrex však nemůže ovlivnit všechny typy patogenů: pokud je oční onemocnění způsobeno anaerobními bakteriemi nebo chlamydií, léčivo bude bezmocné. Lék má v boji proti enterokokům nízkou účinnost.

Tobrex se nejlépe prosadil v léčbě oftalmologických onemocnění, která se objevila v důsledku reprodukce následujících škodlivých bakterií:

  • streptokoky;
  • stafylokoky;
  • Klebsiella;
  • enterobacter;
  • E. coli;
  • Pseudomonas aeruginosa.

Lokální působení antibiotika zajišťuje jeho úplnou eliminaci močí v nezměněné formě, takže celkový účinek na tělo je minimální. Podíl účinné látky v léku je malý: 1 ml roztoku obsahuje 3 miligramy tobramycinu. To vše, stejně jako jmenování odpovídající doby trvání léčby pro věk dítěte, umožňuje užívat lék od prvních dnů života dítěte.

Kdy může pediatr dát kapky?

Užívání přípravku Tobrex u dětí mladších než 1 rok je přísně pod dohledem pediatra, protože v tomto věku je vysoká pravděpodobnost nežádoucích účinků. Lék je předáván novorozencům k léčbě většiny zánětlivých a infekčních onemocnění oka a jejich příloh:

  • Dakryocystitida je zánětlivé oftalmologické onemocnění, které se často vyskytuje u novorozenců, protože je způsobeno obstrukcí slzných kanálků.
  • Konjunktivitida je bakteriální zánětlivé onemocnění spojivky. Zánětlivá oční onemocnění u novorozenců se projevují velmi živě a jasně.
  • Keratitida - zánět rohovky.
  • Keratokonjunktivitida - zánět spojivky a rohovky.
  • Blepharitida - zánět řasního okraje víčka.
  • Endoftalmitida je zánět vnitřních membrán oční bulvy.
  • Ječmen je akutní infekční zánět vlasového folikulu nebo mazové žlázy.

Pro profylaktické účely mohou být Tobrex kapky předepsány po operaci.

Jak bezpečné je používání výrobku?

Pokud jde o bezpečnost užívání antimikrobiálního léčiva u novorozenců, je nutné nejprve určit možnost systémového účinku na tělo dítěte. Jak bylo uvedeno výše, mírná koncentrace léčivé látky v přípravku Tobrex klesá, stejně jako dodržování doporučení lékaře ohledně délky užívání léčiva, minimalizuje průtok toramycinu do krevního oběhu.

Rodiče dětí mladších než jeden rok by měli být velmi opatrní při jakýchkoli neobvyklých projevech, které se vyskytnou v průběhu léčby. Proto byste měli okamžitě zrušit lék a vyhledat lékaře, pokud zjistíte následující příznaky:

  1. Individuální nesnášenlivost na složky léčiva (alergie). Je vyjádřen v zarudnutí, otok, pálení, svědění kůže a sliznic, trhání.
  2. Řez v očích.
  3. Hyperemie víček.
  4. Hemoz - zánět spojivky.
  5. Porucha zraku (absolvování).
  6. Výskyt malých vředů na rohovce.
  7. Nevolnost
  8. Křeče.
  9. Porušení močového systému.
  10. Porucha sluchu.

Odděleně je třeba poznamenat, že tento vedlejší účinek dlouhodobého užívání léku, jako je superinfekce, se objevuje z několika důvodů:

  • získání rezistence vůči určitému typu antibiotik patogeny v důsledku nepřiměřeně dlouhé léčby;
  • nezralost imunity novorozence;
  • spojení plísňové infekce.

Předávkování kapkami Tobrexu je mimořádně vzácný jev. Samozřejmě, že velká dávka antibiotika zanechá v imunitním systému známky jakékoli osoby: ať už je to dospělý nebo dítě. Nicméně předávkování antibiotiky nepovede k hmatatelným a okamžitým účinkům.

Při předepisování léku novorozenci musí lékař vzít v úvahu jeho interakci s jinými léky, které dítě již užívá. Díky tiloxapolu, který je obsažen v přípravku Tobrex, je tedy nekompatibilní s přípravky s tetracyklinem.

Mezi přímé kontraindikace užívání léčiva uvedeného v návodu patří potvrzené alergie a přecitlivělost na jeho složky.

Trvání kurzu a léčebný režim

Průběh léčby kapkami Tobrexu u dětí, včetně novorozenců, by neměl překročit sedm dní. Toto trvání léčby minimalizuje riziko superinfekce.

Denní dávka závisí na závažnosti infekce a období jejího vývoje. Váš ošetřující lékař vám to pomůže určit.

Lék je pohřben s pipetou, kapky by měly být poslány do konjunktivního vaku.

Tobrex kapky se vpraví dětem pipetou a nasměrují lék do spojivkového vaku. Při ošetření očí dítěte by se měl řídit základními hygienickými pravidly - umýt ruce před a po zákroku, používat čisté zásoby. Nedotýkejte se pipety s řasami a zapálených oblastí oka.

Názory pediatrů

Antibakteriální terapie se používá výhradně k léčbě bakteriálních očních onemocnění, protože antibiotika jsou v boji proti virovému a alergickému zánětu očí bezmocná.

Moderní pediatrové se shodují na potřebě předběžné analýzy citlivosti patogenu na určitý typ antibiotik. Zvláště důležité je dodržování tohoto pravidla při léčbě oftalmologických patologií novorozenců vzhledem k omezenému rozsahu možných léků.

Test citlivosti na antibiotika pomůže dosáhnout následujících cílů:

  • zvýšit účinnost léčby;
  • eliminovat užívání zbytečných drog;
  • Nevyvolávejte zvýšení rezistence patogenů na antibiotika.

Nejčastěji bakteriální infekce očí novorozence jsou předepsány lokálními antibiotiky, mezi které patří Tobrex. V případě rychle se vyvíjejícího onemocnění je však vhodné použít systémová antibakteriální činidla.

Jevgenij Olegovich Komarovsky je také zastáncem léčby antibiotiky, pokud je nemocný stav očí bakteriálního původu. Podle jeho názoru je nejtěžší určit skutečného původce onemocnění. Příznaky všech typů zánětů spojivek - virové, bakteriální, alergické - jsou naprosto identické. Proto byste se měli zaměřit především na události předcházející onemocnění. Novorozenci často trpí bakteriální zánět spojivek. Důvodem je skutečnost, že sliznice a kůže dítěte se začínají kolonizovat pouze mikroorganismy, v tomto období adaptace není imunita schopna překonat patogenní bakterie.

Video: konjunktivitida - škola Dr. Komarovského

Co může Tobreks v případě potřeby nahradit

Zvažte další antibakteriální léky používané při léčbě očních onemocnění u novorozenců.

Jedním z nejpopulárnějších léků předávaných kojencům s bakteriálními infekcemi oka je po mnoho let přípravek Albucid (sulfacyl sodný). Tento lék se osvědčil v boji proti grampozitivním a gramnegativním mikroorganismům. Časem však dochází k významnému zvýšení rezistence bakterií vůči působení Albucidu. Kromě toho, lék silně bodnutí při vštípnutí do očí.

Přípravky floxynalonové skupiny spolu s aminoglykosidy se používají u novorozenců. Mezi nejrůznějšími drogami této skupiny je Floksal nejúčinnější. Lék si zachovává antibakteriální účinek po dobu 5-6 hodin a aplikuje se od prvních minut života dítěte.

Antibakteriální kapky Vitabact se osvědčily při léčbě bakteriálních očních infekcí u novorozenců. Lék je často předepisován pro dakryocystitidu.

Někdy pediatrové předepisují pro novorozence Ciprofloxacin (Ciprolet, Cipromed). Odolnost bakterií vůči němu se vyvíjí velmi pomalu, což znamená vysokou účinnost. Nicméně, podle instrukcí, tato skupina léků je kontraindikována u dětí mladších než 1 rok, takže by měly být používány s opatrností.

Oči umyjte vatovým tampónem navlhčeným v připraveném roztoku ve směru od vnějšího rohu k vnitřnímu

Kromě antibakteriální terapie při infekčních onemocněních oka hraje významnou roli praní a odstraňování hnisového výboje z oka. Jako prostředek k mytí používejte:

  • heřmánkový odvar nebo spací čaj;
  • roztok furatsiliny (v lékárně si můžete koupit hotový nebo zředit - 1 tableta na půl sklenice vody);
  • V nemocnici se kyselina boritá 2-4% používá také k mytí očí.

Kromě toho může lékař předepsat pokládku masti. Při léčbě novorozenců se používá mast z erythromycinu.

Recenze rodičů

Pozitivní zpětná vazba o užívání drogy uživatelem amante:

Příští den po narození, moje dítě začalo kyselé jedno oko po celou dobu. Že jsme to neudělali... umyli dětskou vodou, odvar z heřmánku, ale to nedalo žádný účinek. Když pediatr přišel k nám na rutinní vyšetření, řekl, že s největší pravděpodobností to byla dakryocystitida a dítě by muselo udělat ozvěnu slzného kanálu za měsíc. Byli jsme už v zoufalství, když jsme byli poučeni, aby upustili Tobrex + masáž na místo, kde se nachází dětský slzný kanál. Kapky jsou silným antibiotikem a neměly by být používány déle než týden, což jsme dělali při současném provádění několikanásobné denní masáže. Po pěti dnech všechno šlo a naše dítě je úplně zdravé. Kapky doporučujeme.

http://irecommend.ru/content/bolezn-u-novorozhdennogo-malysha-metod-lecheniya-daktriotsystita

RosaLi považuje použití výrobku za zbytečné:

Ve velmi něžném věku - doslova měsíc po narození - bylo našemu dítěti diagnostikována dakryocystitida (blokáda slzného kanálu). A naše okresní pediatr určil tyto kapky. Dědeček je koupil v lékárně (mimochodem, jsou velmi drahé) a začali jsme odkapávat jejich syna do očí. Samozřejmě jsem to zkusil sám. Tobrex je žlutý a v malé lahvičce. Když se dostane do očí, znatelně hoří. Ale co dělat - bylo nutné léčit dítě. Po dvou nebo třech dnech takové instilace nedošlo k žádnému zlepšení. Pomohlo nám pouze čištění slzného kanálu na klinice. Takže s dacryocystitidou je Tobrex k ničemu.

http://irecommend.ru/content/pri-dakriotsistite-bespolezny

Uživatel vilkaspb sdílel své zkušenosti:

Když se narodilo naše dítě, měli jsme malé problémy s očima, zkazili. Zavolali jsme na pediatrka domů a řekla, že dítě má obstrukci slzných kanálků, to se děje u novorozenců. Předepsal jsem léčbu, abychom mohli začít, umýt oči roztokem furatsiliny a odkapávajícího albuminu (je to pro mě velmi horké), ale tato léčba nepomohla, oči stále bolely. Pak nám poradila, aby si koupila Tobrex Eye Drops. Kapky nám pomohly, ale od druhé chvíle a já jsem na vině. Bylo nutné je odkapávat pět dní v řadě, druhý den se zlepšilo, oči přestaly hnisat a já jsem se rozhodl přestat kapat lék, ale marně. Tobrex je třeba aplikovat kurzem, je řečeno, že pět dní znamená pět dní a žádná iniciativa, jako je moje.

http://otzovik.com/review_798996.html

Bakteriální příčiny očních onemocnění u novorozenců jsou rozšířené: 60% dětí v různých formách trpí konjunktivitidou v prvním měsíci života. Volba antibiotika s účinným účinkem a zároveň nízká pravděpodobnost nežádoucích účinků je proto naléhavým problémem pro ošetřujícího lékaře i pro mladou matku. Kapky Tobreků se ukázaly být pozitivní v boji proti většině patogenů a nízká koncentrace účinné látky a lokální způsob účinku léčiva na tělo umožňují předepisovat ji od prvního dne života drobků bez strachu.

Více Článků O Zánět Oka